1968 Buick Wildcat 4dr ht

1968 Buick Wildcat 4dr ht

Ni tittar på en extremt fin och välbevarad Wildcat. 2400 dokumenterade mil. En ägarfamilj och rostfri. Både skicket och känslan i hela bilen måste ses och upplevas!

Exteriör

Jag gillar designen på de här bilarna. Långa och kurviga linjer, även på 4-dörrarscoupén som denna. Baklamporna är bland det läckraste på hela bilen och de är 85cm långa! Ser läckert ut när de lyser i mörkret! Rak och fin i karossen. Delvis är originallacken bevarad och den har bättringslackerats efter behov. Finns några små skavmärken om man tittar noga. Men mycket bra och gediget helhetsintryck och man ser direkt att det är en kvatitétsbil. Kofångarna är orörda och kromet mycket fint både fram och bak. Det gnistrar om allt listverk runt om hela bilen. Inga porer eller så, inte ens i de bakre lyktsargarna. Alla 4 navkapslarna är superfina. 4 splitter nya Maxxis däck 235/75-15. Vinyltaket är som nytt och sitter som en smäck på bilen!

Inredning

När jag öppnar förardörren tänds innerbelysningen direkt, på alla 4 ställena. Fasta fina lägen i alla dörrarna och nästan kliniskt ren i dörrgångarna. Alla 4 dörrar öppnar och stänger med ”ett klick”, även med rutorna uppe. Original gummilister fortfarande mjuka och fina, och de sitter som gjutna. Det är som att sätta sig en ny, eller max ett år gammal bil! Måste ses i verkligheten! Elsäte som fungerar perfekt. Elantenn och fungerande AM/FM Radio!

Motor

Original 430 V8 som går tyst och fint. Silkeslen i gången och svarar direkt på gasen. Ser helt original ut i motorutrymmet. TH-400 Automat som växlar mjukt och distinkt.

Underrede

Kärnfrisk metall vart jag än synar den. Bakre karossfästen, längst ner i skärmar, skuffgolv är vanliga ställen man brukar hitta rostangrepp på de här bilarna. Men inte här, det finns inte en enda tendens eller spår av rost någonstans. Fabriks underredsbehandlad och den är helt intakt. Enkelt avgassystem sitter fortfarande monterat. Original stötdämpare. Framvagnen ser fin ut och är stadig och fin. Hela fina gummidamasker. Torr och fin styrsnäcka,

Skuff

Skuffen kan knappt ha använts! Mattan är fläckfri. Papp-sidorna är spikraka. Jag ser intakta o-klippta kabelhärvor. När jag lyser med ficklampan in under bakrutan ser jag original ytbehandling helt intakt. Inte ett enda spår av fukt! Måste ha stått alla år i varmgarage!

Historik/Dokumentation

Utagen ny av en ”Stella Burkhard” Michigan City Indiana USA. Datumet var 26 April 1968. Sedan har bilen haft samma ägarfamilj och gått i samma stad tills vi köpte den Maj 2022 Bilen har endast rullat 2400MIL. Vi hittade dokument i handskfacket som styrker detta och även bilens Title som vi har kopia på, se bilder>>>

Sammanfattning

En bil för den som uppskattar en orörd, lågmilad originalvagn. Denna har läckert utseende och snygg färgkombination. Det svarta vinyltaket bryter av perfekt! Ring oss!

Pris Såld!