1966 Chevrolet Bel Air

1966 Chevrolet Bel Air

Här har vi en riktigt go originalare! Det precis så här man vill hitta dom! Den här har dessutom helt ”rätt” uppgraderingar och servicearbeten genomförda, så som fälgar/däck, styrning, bromsar, avgassystem med mera!

Exteriör

Det syns direkt att detta är en rak och fin originalkaross utan rost eller krockskador.  Dörrar öppnar och stänger med ”ett klick” Som man förväntar sig på en orörd stolp-bil! 15″ Rallye Wheels passar perfekt och de har fått nya däck. Mycket fint krom och listverk. Glasrutorna är klara och fina. Helrätt stuk!

Inredning

När jag öppnar förardörren känner jag härlig gammal bil-doft! Jag ser rena fina dörrgångar. Framskärmarna har inte ett spår av rost när jag tittar ner i dom. Båda sofforna har fått ny klädsel, ett proffsjobb! Ny golvmatta ligger som gjuten. Spikrakt innertak som nytt, från solskydd till hatthylla. Originalratt med fint krom.

Motor

”GT” kodad 283 V8 Motor som troligtvis är originalmotorn. Power Glide Aut. Går klockrent maskinellt. Under huven sitter det en ny generator, ny huvudbromscylinder. Servostyrning. Allt ser fint och intakt ut!

Underrede

Oj oj oj, hur fin som helst! Inte en gnutta rost. Orörda torra fina golv som aldrig underredsbehandlats. Kärnfrisk metall vart jag än tittar. Jag ser också nya stötdämpare runt om. Framvagnen har fått nya styr-stag, med nya kulleder med hela fina damasker. Nya rör-bärarmar både övre och undre. Nyare dubbelt avgas med helsvetsade ljuddämpare i rostfritt.

Skuff

Riktigt fin här med. När jag lyfter på mattan ser jag original Spatter Paint mycket fint bevarad, det är inte ofta man ser det på en 60-talare. Rent och snyggt i hela skuffen, kan inte ha använts mycket. Reservhjul och domkraft ligger på sin plats. Mjuk och fin gummilist. Några petiga anmärkningar är några vattenfläckar som ni kan se på bilderna, men absolut inget att bry sig om på en sån här fin originalare!

Köregenskaper

Fasta fina lägen i tändningslås och växelspak. Rutan går ner enkelt. Motorn startar upp direkt och servostyrningen funkar klockrent. Jag känner direkt förtroende för bilen och den har inga egenheter på något vis. Powerglide automaten växlar distinkt och man färdas mjukt och behagligt uppe i marsch-fart, med EN finger på ratten!

Sammanfattning

Jag vågar nästan garantera att du blir nöjd och belåten med denna bil, oavsett om det är den första USA-bil du köper eller om det är den 25:e!

Så köp med gott självförtroende! Den har en gammal lack som är enkel att sköta och bekymmersfri. Klockren drivlina och allt funkar som det en gång var tänkt, pang bom!

Pris: Såld!