1959 Chevrolet Impala 348 V8 Aut

1959 Chevrolet Impala 348 V8 Aut

NO LIMITS!!!

1959 var året då allt stod på topp! Det fanns inga begränsningar! Man visste inte ens vad ordet begränsning betydde! De som designade de här bilarna hade fria händer. På GM sa man bara ”gör vad ni vill”, pengar finns i överflöd! Och svängarna togs ut, rejält!

Cadillac fick stående fenor som var en halvmeter höga, Pontiacs fenor var stjärnformade! Impalan fick liggande fenor med formen av Måsvingar och bakljus som ser ut som katt-ögon!

Hela världen blomstrade och det fanns inga hinder! Månen väntade!

Denna ”måsvinge” Impala kommer från samma ägarfamilj senaste 20 åren! Har aldrig varit ute på annons!

Ägaren har en samling på 7 USA-bilar som samtliga är i Toppskick! Denna har varit hela familjens ögonsten och guldklimpen i samlingen!

Därför är det aldrig ett enkelt beslut att släppa en sådan här bil vidare! Det får man ha respekt för som köpare, en affär kan ta flera år att få igenom! Men idag var tiden inne! Jag vaknade som ett barn på julafton, fylld av förväntningar!

Äntligen är det klart och affären är i hamn!!!

Bilen kom in från USA för ca 20 år sedan, (bara det är en historia i sig, men det kan vi ta en annan gång!) Den är i toppskick och dessutom extrautrustad med godis som:
  • Original 348 V8 med Automat och dubbelt avgas
  • AC-bil med orig blå-tonade rutor
  • Röd inredning med stoppad bräda
  • Power Steering
  • Bumper guards
  • Dubbla antenner med mera!

Exteriör

När bilen kom in från USA hade den kvar sin originallack! Den var fin men lite nött och genompolerad på sina ställen. Ägaren blev sugen på en ny blank och fin lack, så bilen lämnades in till ett proffs. Bilen slipades plåtren, och inte en enda rostfläck hittades, helt otroligt. Slutresultatet är snudd på en ”tia” skulle jag säga, men jag ger den en ”nia” så har jag inte överdrivet.

Hela bilen ger ett mycket gott och gediget intryck! Den har aldrig varit sänkt eller rullat på andra hjul, utan man har gillat bilen precis som den är.

Originalkrom på kofångarna fortfarande blankt och fint. Raka fina lyktsargar fram och bak. Fina original blå-tonade glasrutor. Rut-ramarna är nästan som nya. Rak och fin grill. Listverket är också mycket fint, finns någon mindre (petig) anmärkning, men inget som stöt helheten.

 

Inredning

Klädseln är original sedan 1959 och är fortfarande mjuk och fin. Dörrsidor är också original och fina för sin ålder. Korrekt innertak i silver-flake som sitter spikrakt. Solskydden är som nya. Golmattan är ny liksom hatthyllan. Original ”padded dash” fortfarande mycket fin. Fin instrumentering också. Rak och fin papp-insats inne i handskfacket och belysningen tänds när man öppnar. Torr och fin torped-isolering som fortfarande är intakt som ni kan se på bilderna.

Motor

Original 348V8 option-motor under huven och den startar upp lätt och går fint. Orig Powerglide Aut som renoverades av förra ägaren. Under huven ser det original ut. Original luftrenare sitter kvar liksom ventilkåpor, jag tror att de aldrig ens lackeratrs om. Original lack på innerskärmarna och torpedvägg.  Jag tippar på att motorn aldrig varit ur bilen.

Skuff

Rent och fint i hela skuffen med korrekta mattor. Reservhjulet är renoverat med ett splitter nytt BF goodrich white wall däck. Domkraft och verktyg ligger på sin plats mycket snyggt. Original o-klippta kabelhärvor till baklysena.

Original kärnfrisk plåt i skuffen och jag ser inga skador eller lagningar. Något spår av ytrost kan man se om man tittar noga men inget att anmärka på.

Underrede

När bilen kom ifrån USA var den helt ren under, det vill säga aldrig underredsbehandlad! Dåvarande ägare gjorde en noggrann underredstvätt och därefter behandlades bilen med ett tunt lager transparent rostskyddsvax, hela underredet samt alla hålrum. Jag måste säga att bilen är extremt fin och intakt under. Jag ser inte ett enda spår av rost eller några lagningar. Spikraka intakta trösklar. Raka och fina förstärkningsbalkar. Ramen är jättefin den också. Fina golv och även skuffgolvet är fint på denna impala. Intakta punktsvetsar längst ner i bakskärmar och i skärmkanter. Måste nästan vara unikt på en Impala från 1959?

Nyare dubbelt avgas med Magnaflow ljuddämpare i rostfritt. Låter underbart!

Historik

Importerad från Texas 2007 och där ska bilen levt hela sitt liv på en större herrgård/Ranch och i alla år och fått maximal omvårdnad.