1967 Chevrolet Impala

1967 Chevrolet Impala 2dr sportcoupé

Läckert utseende och stuk på denna Impala -67 ”Fastback”. Snyggt lackerad med det ovanliga tillbehöret ”sport stripes”! 15″ äkta old school American Racing hjul med mera!

Motor

350 V8 med gjutkod ”3970010” och ”CKH” instansat i blocket. Motorn är ren och fin hela vägen ner till tråget. Lackad i korrekt ”Chevy orange”. Mini-starter som ser nästan ny ut. Brytarlös tändning med HEI-fördelare. Nyare Edelbrock-förgasare på ett aluminiuminsug. Växellådan är en TH-350, helrenoverad av Christer Heibert. Går klockrent maskinellt!

Exteriör

Rak och fin bil med bra springor mellan panelerna. Bra känsla i båda dörrarna när man öppnar och stänger. Fina sidorutor som går enkelt upp och ner. Bra gummilister och skraplister. Fälgarna är äkta American Racing 15″ med bra däck. En äldre lackering som ser riktigt bra ut! Mycket bra krom och listverk runt om. Grillen är rak och fin!

Inredning

Riktigt fin faktiskt. Omklädda soffor i korrekt material. Spikrak hatthylla utan några ingrepp. Innertaket är också spikrakt, från solskydden ända bak till hatthylla. Innerbelysningen tänds som den ska. Stoppad bräda som klätts om. Instrumentering och ratt är orört, och fint för sin ålder!

Underrede

I stort sett original, jag ser några gamla lagningar. 10-bultad bakaxel. Enkelt avgas sitter fortfarande kvar.

Skuff

Jag ser några gamla lagningar, men som helhet snyggt och prydligt. Reservhjul och tillbehör ligger på sin plats!

Historik/Dokumentation

Original instruktionsbok ligger i handskfacket. Original servicebok och protectoplate. Uttagen ny 23 Maj 1967 av en ”Everett Lemaster”. Återförsäljare var ”Hefner Chevrolet, FT Wayne i delstaten Indiana. Importerad av Nians 2022.

Sammanfattning

-67orna i fastback-utförande är idag mycket ovanliga. Det är sällan man ser någon till salu. Här har ni ett fint exemplar som ni kan vrida på nyckeln, tanka och åka!

Pris: 379 000kr