1959 CHEVROLET IMPALA ”BLUE FLAME-6” AUT

1959 CHEVROLET IMPALA ”BLUE FLAME-6” AUT

Detta är en mycket fin 1959 Impala survivor car.

MOTOR/DRIVLINA

Bilen är bevarad med Original ”Blue Flame” rak 6-cyl motor. Motorn går helt underbart, inte en vibration. Jag var ute och testkörde bilen. När jag skulle vända var jag övertygad av att motorn stannat! Så vibrationsfritt går den! Föregående ägare uppgraderade från manuell med rattväxel, till 3-stegs TH-350 Aut med Golvspak.

UTRUSTNING/OPTIONS

  • Two tone Paint
  • Blue Trim
  • Deluxe Heater
  • Instrument Panel Pad
  • Perm Anti Freeze

INTERIÖR

En otroligt välbevarad originalinredning. Vi hade ur förarsätet och lämnade in det till CH-Trimshop för att sy in en ny tyginsats. (den gamla var lite nött) Baksätet hade kvar plastöverdrag som vi avlägsnade. Jag tittade under golvmattan där är det som nytt, original tjärpapp visar inga spår av fukt. Vart man än tittar blir man imponerad! Originalratten är ”Mint”. Kristallklara mätare som är rena och fina. Öppnar man handskfacket är det som nytt där inne! Rak och fin papp-insats och fungerande belysning. Det enda som visar sin ålder är ”Padded Dashen” som har börjat ge med sig lite, liksom några tyglister och litegrann på innertaket. Dörrsidor i mycket bra skick. Ren och fräsh i alla fyra dörrgångarna.

EXTERIÖR

En mycket fin originalkaross som har kvar sin originallack till 95%. Finns endast någon mindre bättring. Dörrar öppnar och stänger med ett ”Klick”. Allt listverk på bilen är spikrakt, och hänger inte löst och ”fladdrar”. Grillen är också rak och fin, och har kvar all sin lyster. Orört krom på kofångarna. Dom speciella bakljusen är i toppskick. Har Cragar SS fälgar

SKUFFUTRYMME

Det finns inte ett spår av fukt i skuffutrymmet. Det säger en hel del om hur väl omhändertagen bilen varit. Original skuffmatta ligger fortfarande kvar, och den är kärnfrisk i golvet under. Spikraka pappsidor i skuffen är torra och fläckfria. Lamphållare och kabelhärvor är rena och fräsha. En  imponerande syn!

UNDERREDE

När jag går under bilen, ser jag orörda golv som är solida och ej angripna. Hittar inte en endaste lagnning. Kärnfrisk i reservhjulsbaljan, och gummipluggen längs ner sitter kvar. Frisk längst ner i alla fyra skärmarna. I bakre skärmkanter ser man fortfarande original punktsvetsar, och rostskyddspluggarna in i trösklarna sitter fortfarande kvar. Enkelt avgas med nyare Magnaflow Rostfri dämpare. Nyare luftstötdämpare sitter monterade bak.

HISTORIK/DOKUMENTATION

Uttagen ny 15 Juni 1959 av en ”Raymond L. Lelonek. Återförsäljare var ”Larson Chevrolet” Superior Wisconsin. Raymond måste ha varit väldigt stolt över sin Impala. Han har fört bildagbok. Allt ifrån gamla kvitton, till tankningar och bensinförbrukning finns sparat. Original window sticker, finns bevarad, och den är laminerad. Första ägaren körde ca 31 000 US Miles fram till 1974. Idag står mätaren på 59 000 US Miles och det är förmodligen korrekt körsträcka för bilen. (ca 10 000 MIL) Vi importerade bilen från Minnesota våren 2018

Kom och titta på denna tidskapsel. Den tål att synas. Marknaden för ”originalbilar” är på uppgång, så ring oss idag för att boka en visning!

PRIS: SOLD!!!