1972 PONTIAC CATALINA 2DR HT 400 V8 AUT

1972 PONTIAC CATALINA 2DR HT 400 V8 AUT

Denna Pontiac är som en tidskapsel från 1972. En mycket stilren bil från delstaten South Carolina. Originalkulören heter ”Wilderness Green”. Kommer med originaldokumentation med mera!

MOTOR/DRIVLINA

Utrustad med 400 V8 Motorn, (ett 51 Dollar option) som går silkeslent. Fast och fin känsla när man vrider om nyckeln i tändningslåset. TH-400 Aut som växlar fint. Mätaren står på 37,500US Miles, vilket innebär ca 6000 Svenska MIL! Jag håller det högst troligt att det stämmer, kom och bedöm själva.

EXTERIÖR

Bilen ger ett lyxigt intryck! Jag gillar designen skarpt, med den enorma motorhuven och linjerna. Jag ska inte säga att lacken är perfekt, för det är den inte. Finns någon bättring, och små karackeleringar om man tittar noga. Men det är förlåtande på denna typ av bil. Jag önskar att alla bilar vi hade, var så här ärliga och välbevarade! Originalfälgar med heltäckande kapslar, och bra däck. Sidorutor som linjerar fint i ht:n. Vindruta och bakrutan är kristallklara. Vinyltaket är fläckfritt, och det finns inte en bubbla eller torrspricka i det.

INTERIÖR

När man sätter sig i bilen känns det nästan som det vore en ”ny” bil. Perfekt originalratt med fungerande signal. FM radio som fungerar. AC:n blåser iskallt, och ser ut att ha varit servad nyligen. Instrumentering och mätarna är ”mint”. Cigarett-tändaren fungerar. Vart man än tittar ser det nytt ut! Instrumentbräda, dörrsidor, innertak, solskydd, klädsel, hatthylla med mera!

UNDERREDE

Originalplåt som är kärnfrisk överallt. Intakta punktsvetsar längs ner i bakskärmar. Torr och fin under motor och låda, som ser ut att aldrig varit ur bilen. Har kvar original ”satin Black” färg på bakaxeln. Verkar aldrig ha gått i dåligt klimat.

SKUFFUTRYMME

Det är ingen överraskning att även här är det i toppskick. Den ursprungliga mattan ligger fortfarande kvar och är torr och fin. Jag lyfte lite på mattan, och såg att original ytbehandlingen fortfarande är intakt, och visar inga spår av fukt. Reservhjulet ligger snyggt och prydligt på sin plats med tillhörande domkraft. Insidan av luckan är blank och fin och dekalen sitter kvar. Tätningslisten är fortfarande mjuk och fin.

Lyxcoupéer från 70-talet är på uppgång. Här får ni bra komfort, hög driftsäkerhet. Och i detta skicket är det en ren investering! Ring oss idag!

PRIS: SOLD!!!