1964 FORD GALAXIE 500 CONVERTIBLE 352 V8 AUT

1964 FORD GALAXIE 500 CONVERTIBLE 352 V8 AUT

En ärlig bil med bra kaross. Nyare lack och Cab. Fina orörda golv och skuff. En riktigt nice cruiser!

MOTOR/DRIVLINA

X-code 352 Motor som går silkeslent. Inget ventilslammer eller knackningar. Känns tight och fin i hela drivlinan. 3-stegs Cruise-o-matic Automatlåda som växlar bra. Sitter ett dubbelt avgassystem med ett härligt V8 sound

EXTERIÖR

En omlackering för ca 7-8 år sedan, och fortfarande blank fin. Kromet ser ut att vara omkromat. 64:orna är speciella, med mycket listverk runt om. Listerna som löper utmed hala sidorna är spikraka, och ser ut att vara polerade. Bakstammen är i ”Mint Condition” Fram har vi den speciella grillen, och den är rak och fin! Vindrutan ser ut att vara original, och kromlisterna runt den har förmodligen aldrig varit av bilen. Sitter nyare 14″ Supreme Wheels” monterade, och det passar perfekt på bilen!

INTERIÖR

Förutom golvmattan, som är bytt, är hela inredningen orörd original. Och jag är imponerad! Förmodligen alltid garageförvarad! Originalratten har inga sprickor. Tutringen är nästan som ny, och alla invändiga reglage lika så. Brädan har någon mindre spricka, men DET ÄR mycket bättre, än om den hade varit omklädd. Ren och fin i dörrgångarna, instegslisterna ser nya ut. När jag tittar under instrumentbrädan blir jag ännu mer imponerad! Jag ser original isolering mot torpedvägg som är helt intakt, original värmeslangar som är mjuka och fina. Hela el-systemet är o-klippt och har fortfarande kvar originaletiketter och stämplar. Säkringsdosan är helt intakt och ser ut som om den vore helt ny, men den är original. Jag blev så imponerad att jag knäppte några bilder! Se själva, det finns inte ett spår av fukt! Torr och fin i handskfacket, och där ligger originalhandlingarna kvar sedan 55år!

UNDEREDE

Fina orörd golv, och jag hittar inga lagningar. Underredsbehandling har skyddat bilen väl.

KÖREGENSKAPER

Bilen startar upp direkt, även när den stått några dagar.  Fasta fina lägen i tändningslåset. Fungerande fläkt och värme. Känns tight och fin i framvagnen och servostyrningen fungerar klockrent. Inget skrammel och sväljer ojämnheter i vägen som ingenting.

HISTORIK

Bilen togs ut ny av en ”Virginia M. Pierson” i Easterville IA. Datumet var 24 Oktober 1964. Oroiginal instruktionsbok ligger fortfarande i handskfacket! Vi köpte bilen av Dahl ford i Davenport Iowa. Dahl är Svenskättlingar, och startades  av Harry Dahl som utvandrat från Sverige! KW Dahl som sålde den till oss var femte generationen ”Dahl” och han blev eld och lågor när han förstod att bilen skulle till Sverige! Mätaren står på 75 000US Miles, och det är troligtvis korrekt körsträcka.

Fina 60-tals Cabar börjar bli svårfunna, och vi erbjuder denna till ett bra pris. Tveka inte att ringa oss för att boka en visning.

PRIS: SOLD!!!