1960 Volvo Amazon

1960 Volvo Amazon

Få ägare och mycket fint skick på denna klassiska Amazon. Renoverad på senare år och har bland annat fått sig en påkostad lackering i härliga färger!

Motor

B16 motor som spinner fint. Startar upp enkelt även vid ett längre stillestånd. Manuell choke. 4-växlad manuell låda med fasta fina lägen. Känns fin i kopplingen också. Bra puts i motorutrymmet tycker jag, med fräscha slangar och kablar.

Exteriör

Mycket bra helhetsintryck och den är riktigt fint lackerad måste jag säga. Sticker ut direkt när man ser den. Rak och fin överallt. Bra känsla när man öppnar och stänger dörrarna. Krom och listverket ser orört ut och är mycket fint för sin ålder. Fina stålhjul med trimning och kapsel. Jättefina Vitour-däck som inte kan ha rullat mycket.

Inredning

Till största del originalinredning som är mycket fint bevarad. Jag ser raka fina dörrsidor runt om. Instrumentbräda och instrumentering är kanonfint. Original volvo-ratt utan en enda spricka. Originalradion sitter kvar.

Skuff

Delar av skuffgolvet är utbytt och det ser jättebra ut. Snyggt ytbehandlat i hela skuffen och torrt och fint. Originalmattan ligger kvar.

Underrede

Allt ser bra ut. Hel och fin i alla golvbrunnarna. Bra avgassystem. Nyare fina bromsslangar med mera.

Sammanfattning

En sak är säker! Denna Volvo har varit väl omhändertagen genom alla år, annars är dom inte så här fina och intakta. Jag gissar att den alltid stått i garage. Mätaren har precis slagit runt, kanske för första gången det vill säga 10 000Mil?

Pris Såld!