1964 Pontiac GTO

1964 Pontiac GTO

Ni tittar på en äkta (PHS-Dokumenterad) GTO från premiär-året 1964! Det var de här bilarna som på allvar startade muskelbils-eran med större och större motorer. Kultförklarade idag och mycket svåra att hitta. Denna importerades till Sverige redan 1990 av en känd Svensk Pontiac-entusiast. Den har fått sig en ny fin lack på senare år och är utrustad med servostyrning och servobromsar!

Exteriör

Härligt stuk på bilen och bra helhetsintryck. En nyare lackering i originalkulören ”Cameo Ivory” (code C) Kofångarna ser orörda ut med övrigt listverk i bra skick. Splitter nya 15″ American Racing wheels. Nya Cooper Cobra däck.

Inredning

Proffsigt omklädda stolar och baksäte. Fin bräda och instrumentering. Klassisk Grant-ratt med borstade aluminiumekrar!

Motor

Pontiac 400 V8 som borrats till 406cui. 4X-toppar. Arp bultar. Dart Kam. Motorn är riktigt rapp! Svarar direkt på gasen och låter gott! 350 3-stegs Aut.

Underrede

Riktigt fin faktiskt! Skuffgolvet är utbytt. Övriga golv original och kärnfriska. Fin i trösklarna också. Ramen är riktigt fin. Dubbelt avgas med Flowmasters och X-Pipe. Diffad bakaxel. Luftstötdämpare bak!

Skuff

Skuffgolvet ser bra ut. Rengjort och lackat svart. Reservhjul med tillbehör finns ej!

Sammanfattning

Jag gillar att kalla denna GTO för en gammal ”krigare”. Den hör hemma på vägarna med dess ägare bakom ratten! Det var det de byggdes för en gång i tiden… Ring oss !

Pris Såld!