1965 BUICK WILDCAT CONVERTIBLE

1965 BUICK WILDCAT CONVERTIBLE

Mycket fin och intakt Wildcat cab som importerades av oss 2017. Endast två ägare i USA, en ägare till 2015. Wildcat var det sportiga alternativet i Buick´s fullsizeprogram.

Denna är fin! Kanske den finaste ”orörda” 60-tals cabb jag sett. Imponerande bil rakt igenom! Inredningen är orörd och i mint condition. Mjuka fina säten. Perfekt ratt. Underbar instrumentering med kristallklara mätare. Spikraka, tunna fina dörrsidor med Wildcat emblemen. När jag hade uppe bilen på lyft blev jag ännu mer imponerad. Under ett tunt lager av damm/smuts, var fabriksfärgningen med satin black helt intakt. Aldrig underredsbehandlad. Golven var så fina att jag kunde torka av dom med en frottéhandduk. Den har aldrig varit rostig, eller rostlagats. Alla fabriks punktsvetsar är synliga och helt intakta. Helt intakt även längst ner i alla fyra skärmarna och trösklar. Golvbrunnar och skuffgolv 100% frisk original plåt!

MOTOR/DRIVLINA

401cui Buick Nailhead V8 som går silkeslent. Har ett djupt, härligt V8-sound, genom dubbelt avgas. TH-400 Automat som växlar perfekt. Mycket fin att köra, svarar direkt på ett gaspådrag. Ingen som helst tvekan eller dödpunkter när man trycker på gasen, det känns nästan som om det vore en insprutningsmotor. Snyggt och prydligt motorutrymme, fräscha tändstift och tändkablar

UTRUSTNING/OPTIONS

  • Power Steering
  • Power Brakes
  • Power Top
  • Door edge guards (som ej monterats)
  • DeLuxe Custominredning

EXTERIÖR

1965 Buick Wildcat är kromtyngda bilar, och bland de sista i sitt slag. 1966 försvann mycket av kromet på samtliga GM-bilar. Det var helt enkelt för dyrt att tillverka dom på detta viset. 1965 Wildcat har speciell grill och bakstam som är gjort i gjutkrom. På framskärmarna ser vi (fejkade) luftintag. Listverket löper utmed hela sidorna, och rundar av båda hjulhusen perfekt. Allt krom och listverk på denna är i ”Mint” condition. Man skulle kunna tro att det kommer direkt ur NOS-kartonger (måste ses!). Nyare Canvas Cab med glasruta (sitter som en smäck) Fina Buick Mag Wheels (det finaste man kan ha på en 60-tals Buick!) Fina Hankook 215/75 15″ däck passar perfekt.

INTERIÖR

Wow! Vilken inredning! Som om det inte vore nog med det stiliga yttre, så har även denna den snygga ”DeLuxe” Custom inredningen! Det innebär lyxiga dörrsidor med extra kromlister och snedställda paneler i borstad aluminium med integrerade Wildcat Emblem!, lätt skålade sittbrunnar fram och bak. Som sagt, HELT orörd invändigt, inkl golvmatta som fortfarande är riktigt fin. Det känns som att sätta sig i en ”ny” bil!

Skuffutrymme

Snyggt och prydligt. Matta i ett snyggt material, som ”andas”. Kärnfrisk i golvet under. Original pappskivor. Reservhjulet ligger på sin plats, och är även det en Buick Mag-fälg. Domkraft och verktyg också. Original kabelhärvorna är helt intakta, ingen har varit och klippt i dom. Gummilisten ser ut att vara original och är fortfarande mjuk och fin.

HISTORIK/DOKUMENTATION

Kommer med gedigen dokumentation också. Flera olika build sheets. Original instruktionsböcker. Protecto Plate med första ägarens namn. Kvitton från USA, på diverse inköp. Vi köpte den av andra ägaren i USA, år 2017. Han berättade att första ägaren var så rädd om bilen, att han aldrig hade nere Cabben. Så när andra ägaren tog över bilen, hade han nere fcabben för första gången, år 2015. Caben var original sedan 1965 när vi köpte bilen. Men vi monterade en röd canvas, och det blev ett stort lyft för hela bilen, och pricken över ”i”

Sammanfattning

Denna bilen talar för sig själv. Kom och titta själva. Pedantiska ägare har vårdat den ömt genom alla år.

Vissa bilar har det lilla extra, och detta är en sådan. Jag kände det direkt när jag fick hem den. Den kommer att göra någon väldigt nöjd, missa den inte! En av de snyggaste 60-talarna från Buick, som får vilken Impala som helst att se slätstruken ut. Och förresten, kolla priset. Det står 429 000kr, men det borde stå 495 000kr! Så gör dig själv en tjänst, ring oss!

PRIS: Såld!