1964 Ford Galaxie 500 ”Fastback”

1964 Ford Galaxie 500 ”Fastback”

1964 Galaxie är några av våra absoluta favoriter här på Nians, och vi har importerat många av dom genom åren! En del av dom har sett bättre dagar helt klart, andra har varit riktiga topp-exemplar! Denna är av dom senare och den sticker ut direkt med sitt knivskarpa utseende och härliga färgkombination!

Exteriör

Jag börjar med att syna lacken, och den är extremt fin! Snudd på en 10:a! Den ligger som en spegel hela vägen ner och den tål att synas även när den hänger på lyften. Lacken har garanterad blivit mellanslipad och fått flera lager klarlack, annars är dom inte så här fina. Mycket jobb och pengar ligger bakom ett sådant här resultat, finns inga genvägar!

Spikrak i plåten. Listverk och krom mycket fint. Extrautrustad med dom breda tröskellisterna, Vent Shades, den långa huv-listen. Alltsammans i mycket fint skick. Bumper guards fram. Grillen är rak och fin och även lyktsargarna!

Extremt bra springor och passform mellan alla karosspaneler också. Båda dörrarna öppnar och stänger med ”ett klick”, även med rutorna uppe. Gott stuk med 15″ kromade Mag Wheels och Uniroyal Tiger Paw GTS däck!

Inredning

Jag sitter i bilen när jag skriver detta, och det känns som att åka tillbaka till 1964. 100% orörd originalinredning! Den blå golvmatta som installerades 1964 ligger kvar och är fortfarande fin. Innertaket fortfarande spikrakt och utan fläckar. Fina solskydd också. Originalratt och originalradio sitter kvar. Ren och fin i dörrgångarna, gummilisterna sitter tight. Spikrak hatthylla utan någon som helst åverkan. Den stoppade instrumentbrädan ser nästan ny ut. Den här bilen måste alltid ha stått i garage tänker jag för mig själv???

Motor

Original X-code 352cui V8. Cruise-o-matic 3-stegs Aut. När jag lyfter på huven ser jag original Ford-Blå ventilkåpor och luftrenare. Mycket bra finish med rena fina tändkablar och slangar. Raka fina innerskärmar med härlig, sidenmatt lack. Nyare vattenpump, nyare aluminium kyl.

Underrede

Extremt fin i plåten, kanske den bästa Galaxie -64 jag sett. Jag ser inte en enda lagning eller skada. Intakta punktsvetsar runt om. Bakre karossfäste på båda sidor är kärnfriska, de brukar som regel rosta upp på de här bilarna.

Skuff

Inga överraskningar, kanonfin här med! Original skuffgolv som är kärnfriskt. Torrt och fint, jag ser inte ett spår av fukt. Mjuk och fin gummilist. Ny korrekt matta. Reservhjul, domkraft och verktyg ligger på sin plats. Jag synar kabelhärvorna också och dom är 100% oklippta och intakta dom med, se bilderna!

Sammanfattning

En bil för den kräsne som samtidigt uppskattar en genuin originalbil som inte är överrenoverad. Den speciella originalkänslan är kvar i hela bilen. Ring oss om ni vill lägga vantarna på denna fina bil!

Pris: Såld!