1962 Dodge Dart

1962 Dodge Dart

Wow! Vilken bil! 1962 Dodge Dart, enda året för Darten som Mid Size eller B-Body som de kallas på Chrysler-språk!

1962-1965 Chrysler B-Body har blivit mer och mer erkända på senare år! Det här är tidiga Muskelbilar med en design där man tog ut svängarna rejält! Detta med modeller som Dodge Polara, Dodge Coronet, Plymouth Fury med flera! Vildast av dom alla var nog, 1962 Dodge Darten! De här bilarna har en otrolig utstrålning och får en direkt att tänka tillbaka på tidigt 60-tal, södra Kalifornien och Racing! Denna Dart är byggd i precis den andan!

Exteriör

Visst är designen speciell! Men ju mer jag har vilat ögonen på denna bil, ju mer har jag börjat gilla den. Titta bara på allt krom! Det här är kromtyngda bilar!!! Färgen påminner om klassiska ”Burnt Orange” men med lite mer effekt i. Gör sig otroligt bra ihop med kromet! Äkta American racing hjul, 10*15 bak och 4,5*15 Fram. Bak sitter det fläskiga 285/70-15 Däck!

Inredning

Enkelt och race-inspirerat skulle jag beskriva det som! Man får en old-school racing känsla när man ser Hurst spaken och den speciella varv-räknaren. Proffsigt omklätt fram och bak. Nya dörrsidor, golvmatta och innertak! Det luktar ”nytt” när man sätter sig i förarsätet och man trivs på direkten!

Motor

Ruskigt stark 440 cui V8. Blocket har gjutkod *4006630* Motorn byggd av en Mopar-entusiast som själv tävlat i dragracing. Inga papper på motorn men 450hk utan att överdriva. Aluminiumtoppar, race-kam, Mopar aluminiuminsug, hedman headers. Förgasaren är en proform 850 med dubbla ledningar.