1962 Dodge Dart

1962 Dodge Dart

Wow! Vilken bil! 1962 Dodge Dart, enda året för Darten som Mid Size eller B-Body som de kallas på Chrysler-språk!

1962-1965 Chrysler B-Body har blivit mer och mer erkända på senare år. Det här är tidiga Muskelbilar med en design där man tog ut svängarna rejält! Detta med modeller som Dodge Polara, Dodge Coronet, Plymouth Fury med flera! Vildast av dom alla var nog, 1962 Dodge Darten! De här bilarna har en otrolig utstrålning och får en direkt att tänka tillbaka på tidigt 60-tal, södra Kalifornien och Racing! Denna Dart är byggd i precis den andan!

Exteriör

Visst är designen speciell! Men ju mer jag har vilat ögonen på denna bil, ju mer har jag börjat gilla den. Titta bara på allt krom. Det här är kromtyngda bilar! Färgen påminner om klassiska ”Burnt Orange” men med lite mer effekt i. Gör sig otroligt bra ihop med kromet! Äkta American racing hjul, 10*15 bak och 4,5*15 Fram. Bak sitter det fläskiga 285/70-15 Däck! Hjulhusen är diskret breddade för att rymma däcken! Allt krom och listverk är i bästa tänkbara skick.

Inredning

Enkelt och race-inspirerat skulle jag beskriva det som! Man får en old-school racing känsla när man ser Hurst spaken och ”moon” varv-räknaren. Proffsigt omklätt fram och bak. Nya dörrsidor, golvmatta och innertak! Det luktar ”nytt” när man sätter sig i förarsätet och man trivs på direkten!

Motor

Ruskigt stark 440 cui V8. Blocket har gjutkod *4006630* Motorn byggd av en Mopar-entusiast som själv tävlat i dragracing. Inga papper på motorn men 450hk utan att överdriva. Aluminiumtoppar, vassare kam, Mopar aluminiuminsug, hedman headers. Förgasaren är en proform 850 med dubbla ledningar. 727 Aut med manuellt ventilhus och omvända lägen, för snabba växlingar! Bak sitter en Dana 60 med diffspärr.

Underrede

Golven är snyggt och prydligt upplagade och proffsigt målade. Ramverket ser mycket bra ut och har förstärkts med helsvetsade sub Frame connectors. Dana 60 axeln har gjuten kåpa och är upphängd med CalTracks och kraftiga ”Rancho” stötdämpare. Fram sitter det rörbärarmar med krängningsstag och skivbroms kit från Wilwood! Stålomspunna slangar och ventilerade skivor. Bensintanken ser ny ut, extra kraftig bränsleledning som har isolerats. Avgassystemet är platsbyggd med 2,5″ rör hela vägen bak. Som ni säkert har noterat på bilderna så sitter det elektriska ”cut outs” monterade! Så vill man spexa lite så trycker man på en knapp och vips så har man raka rör! Ljudet får håret på armarna att resa sig! Det dunkar i bröstkorgen när man står jämte bilen på tomgång!

Skuff

Kärnfrisk i plåten och allt är snyggt lackat. Gummilisten är mjuk och fin.

Sammanfattning

Om man skulle få drömma fritt om en 1962 Dart, så är det precis så här den ska se ut! Motorn, ljudet, väghållningen, stuket, färgen, inredningen… Allt harmoniserar perfekt och det är en upplevelse att köra den! Man får ”ståpäls” och kommer på sig själv med ett brett leende bakom ratten, VARJE GÅNG!

Vi erbjuder nu denna ”one of a kind” Mopar till salu, ring oss!

Pris: Såld!