1969 Chevrolet Camaro ”SS”

1969 Chevrolet Camaro ”SS” 350

Klassiskt gatbils-stuk på denna 1st gen Camaro med Rallye Wheels och feta bakdäck! GM ZZ4 350 Crate motor på 355 Hästar och 3-stegs Aut!

Motor

ZZ4 350 V8 på 355 hk. Denna motor har aluminium-toppar, headers, stor Holley med dubbla ledningar. Snyggt och prydligt i motorutrymmet. Servostyrning och bromsar. Motorn startar upp enkelt och går stabilt direkt. Bra ”ork”, duger gott i en Camaro som denna!

Exteriör

Lackad för ca 15 år sedan och jag skulle kalla den för en bra ”brukslack” Den är fortfarande fin och ser ut att ha våtslipats, lacken ligger som en spegel. Rak och fin i plåten. Bra springor runt om och dörrarna öppnar och stänger enkelt. Bra listverk och krom runt om hela bilen. Vinyltaket sitter tight och fint. Fina 15″ Rallye Wheels med fina däck. 275:or bak som är splitter nya! SS ”Hockey Stick Stripe” Motorhuven har SS ”louvers”. Färgen är svår att fånga på bild, men vi kan kalla den för blågrön metallic!

Interiör

Fin klädsel och dörrsidor fram och bak. Omklätt i originalstil. Grant trä-ratt med borstade aluminiumekrar, passar perfekt. Mittkonsol med ”Horse Shoe Shifter”. Handskfacket har fin papp-insats, och där i ligger instruktionsbok och några kvitton, bl.a på en hjulinställning. Retro-sound stereo med bra ljud!

Underrede

Mycket fin i alla golven och även i ramverket. Ren och fin bakaxel, en 10-bultad (ej diff) Skivbromsar fram

Skuff

Helt och fint i skuffen. Man skulle kunna måla om med ny färg eller lägga in någon snygg matta om man vill.

Sammanfattning

En fin Camaro för pengarna som man inte behöver skämmas för. Går bra i hela drivlinan. Fin styrning och bra bromsar. Jag importerade Camaron år 2012 ca. Blev erbjuden att byta in den och det tvekade jag inte en sekund på. När bilen anlände blev jag inte besviken, den var finare än vad jag hade hoppats på!

Är det en äkta SS? Omöjligt att svara säkert på, men det står X11 på trim tagen.

Pris: Såld!