1963 Chevrolet Bel Air

1963 Chevrolet Bel Air

Ni tittar på kanske DEN finaste orörda Cheva 63:an som existerar? 12500 US Miles och i orört originalskick. Bilen är helt otrolig! Den måste absolut ses i verkligheten för att uppskattas och värderas fullt ut! Inte nog med att den är i detta fina skick, den är gediget utrustad också med:

  • V8
  • Automat
  • Power Steering
  • Power Brakes
  • Door Edge Guards
  • Vent Shades
  • Gas Door Guard

Exteriör

En smakfull och läcker färgkombination i originalkulören White/Laurel Green. Den har till 100% kvar originallackeringen. Och den är fortfarande i riktigt bra skick. Ligger fortfarande som en spegel med djup i metallick-lacken! Original kofångare fram och bak som fortfarande är spikraka. Detaljer som listverk, grill, rut-ramar, emblem med mera ser ut att precis ha packats upp direkt ur NOS-Kartong. Alla fyra navkapslar fortfarande i nyskick, inklusive centrum-embleme.

Inredning

Helt otroligt! Det är som att åka tidsmaskin tillbaka till 1963, och kliva in i en fabriksny bil! Kliniskt rena, orörda dörrgångar runt om. Intakt torped-isolering fortfarande som ny. Dörrsidorna är läckra, den gröna färgen har ”pärlemor-effekt” och de är givetvis spikraka och det gnistrar fortfarande om dom. Innertak och solskydd är också spikraka, liksom hatthyllan. Sofforna är klädda i ett textilmaterial med silvertrådar, riktigt läckert det också! När jag öppnat handskfacket, lyser det som det ska där inne, och papp-insatsen är som ”ny” Ask-koppen är garanterat aldrig använd, där är som ”nytt” där med! Det enda som aviker från original är stereon och en temp-mätare. Men de är monterade så det går återställa om man så skulle önska.

Skuff

Ingen överraskning, som ”nytt” här med. Original spatter paint från 1963 fortfarande fläckfri. Mattan lika så. Original reservhjul som ser ut att aldrig rört marken. Original gummilist fortfarande mjuk och fin.

 

Motor

283 V8 som går silkeslent, nästan knäpptyst. Enkelt avgas. Powerglide Automat. Snyggt och prydligt motorutrymme.

Underrede

Gediget underredsbehandlad, förmodligen gjort då den var ny. Nu har den förmodligen inte utsatts för fukt eller salt ändå, men det visar ändå på att de var måna om att skydda och bevara bilen från början.  Den är verkligen kärnfrisk överallt! Intakta punktsvetsar i bakre hjulhus och skärmar. Fina golvbrunnar och förstärkningsbalkar. Kryss-ramen är fin den också. På senare år har den fått nya fjädrar och stötdämpare bak. Ny ljuddämpare och nya bromsslangar!

Historik

Finns ett reportage på Hemmings Motornews som sammanfattar bilens historik från USA, se länk>>>

Kom till Sverige 2016 och nuvarande ägare har haft den sedan dess och avnjutit ca 250 Mil med den. Mätaren står nu på 12551 US Miles!

Sammanfattning

Såna här bilar dyker inte upp allt för ofta. Och när de väl gör det har köparna börjat uppskatta dom mer och mer! Original är alltid bättre än renoverat, så enkelt är det! Självklart betingar en sån här bil ett högt pris, men handen på hjärtat vad får man idag för 339 000kr? En sönderskruvad Chevelle eller Camaro? Ett uppsvetsat objekt, renoverat med Kina-delar? En halvdan 50-talare? Köp denna istället! Inga besvikelser!

Pris: Såld!