1987 Ford F150

1987 Ford F150

Mycket fint bevarad, fyrhjulsdriven Ford F150 Pick Up.  Utrustad med splitter nya 10*15″ fälgar med 33″ Mud & Terrain-däck. Bilen ger äkta lastbilskänsla med den 4-växlade manuella lådan! Man känner sig som en riktig trucker när man drar den genom växlarna!

Motor

5.0 V8 motor med insprutning. Förmodligen orörd maskinellt, motorn ser ut att aldrig varit ur bilen. Enkelt avgassystem med dubbla katalysatorer. Servostyrningen fungerar klockrent, man styr enkelt med bara handflatan. Kopplingen går lätt och fint och man hittar enkelt växlarna. Den är faktiskt riktigt lättkörd!

Exteriör

Den har nyligen fått en påkostad lackering. Jag ger lacken en 8 av 10. Otroligt rak och fin i hytten och alla linjer är raka och fina.  Kärnfrisk i hytt-hörn och även längst ner i båda dörrarna. Bak-lemen är också spikrak. Bakre kofångaren är en så kallad ”step Bumper” och den har fått sig något märke och är inte 100% rak som ni kan se på bilderna. Lyktglas runt om ser ut att vara splitter nytt. Hjulhus lister, grill och främre kofångare är orörda, men ändå i fint skick för sin ålder.

Inredning

Det känns fräscht och luktar fräscht när man sätter sig i sätet! Snyggt lackad på insidan av dörrarna och i dörrgångarna. I övrigt bedömer jag inredningen som helt orörd och den har klarat sig bra genom åren. Glasrutorna är alla i bra skick. Fin instrumentbräda. Originalratt och originalradio med kassett. Sätet har kvar originalklädsel och den har inga skador.  Enda anmärkningen är egentligen golvmattan (eller gummiduken) som har en reva bredvid växelspaken som ni kan se på bilderna. Värmen fungerar och AC:n blåser iskallt.

Underrede

Ser mycket fin ut i både golv och ram. Golven är rena och fina. Ser ut att ha gått i torrt och fint klimat. Fina bromsledningar. Båda bensintankarna ser helt nya ut.

Flak

Flaket har helt klart använts genom åren, men har ända klarat sig bra. Nyligen behandlat med en stryktålig bedliner specialfärg. Den praktiska toolboxen som ni ser på bilderna ingår i köpet.

Sammanfattning

Flakbilar blir mer och mer populära, och denna har det där ”lilla extra” som man söker efter! Växelspaken är en halvmeter lång(!) och vi lovar er att manuell är så mycket roligare att köra jämfört med en automat. Den höga markfrigången och 33″ Mud-Terrain däck från BF Goodrich är pricken över i…

Pris: Såld!