1963 Pontiac Catalina Station Wagon

1963 Pontiac Catalina Station Wagon

Ni tittar på en mycket välvårdad och intakt Catalina Wagon. Den har lackerats om i sin originalkulör (Code H-H) Kimberly blue. Den blå originalinredningen är i superskick. Har klarat sig bra i kaross och underrede. Golv och alla baljor är kärnfriska!

Motor/köregenskaper

15H-kodad 389 V8. Två-portsförgasaren sitter fortfarande kvar. 3-stegs Automatlåda som växlar bra. Motorutrymmet är rent och snyggt. Fräsch kylare med ”finger guard”. Servostyrning och servobromsar. Motorn startar upp och går mjukt och fint. Servostyrningen fungerar perfekt utan några missljud. Fina bromsar också. Härlig känsla att köra bilen med öppen bakruta, det känns ljust och fräscht med allt glas.

Exteriör

En omlackering i originalkulören ”Kimberly blue” Troligtvis lackad för 10-15 år sedan då det finns spår av normal användning och slitage. Överlag är den jättefin. 15″ Keystone fälgar som passar perfekt. Mycket bra krom och listverk runt om. De kromade lyktsargarna är mycket fina både fram och bak.

Interiör

Den tvåfärgade blå inredningen gör verkligen hela bilen, och den är riktigt fin! Hela instrumenteringen och brädan är i ”Mint” condition. Originalratten är bland de bästa vi sett! Kickpanelerna ser ut att vara helt nya. Golvmattan är definitivt ny, och fram ligger det snygga Pontiac i-läggsmattor. Innertaket och solskydd ser också ut att vara nytt, och det är proffsigt monterat. Dörrsidorna är original och mycket fina i två-tons blått och speciella krominsatser. En cool detalj är att den har extrasätet längst bak! Båda baksätena går att fälla så att det blir ett enda stort lastutrymme.

Underrede

Mycket imponerande. Bilen uppvisar orörda golv som aldrig underredsbehandlats. Som ni ser på bilderna är de riktigt fina. Fin längst ner i baljorna bak, där man alltid brukar hitta rost, eller åtminstone spår av rost.

Historik/Dokumentation

Såld ny till en ”Myron  Emil Gropp”. Han behöll bilen till åtminstone 2004 vilket bevisas av ett skattekvitto som vi hittade i handskfacket. Original köpekontrakt från 10 Maj 1963 finns också bevarat. Återförsäljare var ”Trigg Buick Pontiac, Inc” i LaPorte i delstaten Indiana. Nypriset med all utrustning var 4 031, 59 Dollar Se Bild>>>

Sammanfattning

En fin herrgårdsvagn är inte lätt att hitta idag. De allra flesta har slitits ut eller rostat upp. Detta är ett ärligt exemplar och en riktigt trevlig modell. Man ser inte många på träffarna och denna lär sticka ut i sitt välbevarade skick och snygga färgkombination!

Pris: Såld!