1964 Ford Galaxie 500 2dr ht

1964 Ford Galaxie 500 352V8 Aut

Frän Galaxie 2dr ”Fastback” med mycket bra kaross och underrede. Bilen är i ett riktigt gott ”raggarskick”!

Motor

352 V8 som går bra, riktigt pigg! 3-stegs Aut. Har dubbelt avgas med raka rör hela vägen. Nyare Edelbrock förgasare med manuell choke.

Underrede

Orört underrede i kanonskick! Kärnfrisk längst ner i alla fyra skärmarna. Frisk i skuffgolvet också. Till och med bakre karossfästena är helt intakta, de brukar annars vara helt bortrostade på de här bilarna. Imponerande!

Exteriör

En äldre omlackering i originalkulören. Absolut ingen utställningslack, och det finns patina och en del småmärken. Något ärr i plåten finns också, så det är ingen bil för den petige. Fina kofångare fram och bak. Listverket och den speciella grillen är i bra skick. Snygga 14″ Supremewheels passar perfekt på bilen (vi håller just nu på att lokalisera den saknade centrumkåpan) Fina däck. Gott stuk!

Interiör

Svart originalinredning där klädseln är helt ok. Fin instrumentbräda. Dörrsidorna är original och visar sin ålder. Innertaket ser ut att vara bytt och det är riktigt fint. Hel och fin golvmatta. Sitter en USB-stereo i panelen med el-antenn.

Skuffutrymme

Torrt och fint. Snyggt monterad matta i ett textilmaterial som andas.

Jag gillar bilen skarpt! Den är rolig och lätt att köra med både servostyrning och servobromsar. Startar upp direkt. Helrätt stuk och i det här skicket kan plocka många härliga mil och ha roligt med den. Som jag skrev innan så visar lacken sin ålder, så den är inte lika blank och fin som en nylackad bil. Så förvänta er inte att den är lika fin som en Galaxie för 300 000kr.

Bilens styrkor

  • Snyggt utseende/färgkombination
  • Snygga fälgar däck
  • Går Maskinellt bra, känns bra i bromsar och Chassie
  • Servostyrning/servobromsar
  • Kärnfrisk i golv/ram och rak och fin i karossen

Pris: Såld!