1964 Mercury Montclair Marauder 390 V8 Aut

1964 Mercury Montclair Marauder 390 V8 Aut

Detta är en 32,000Miles äkta Survivor. En bil som man smälter för direkt när man ser den. Om du uppskattar vad en lågmilad bil har att erbjuda, är detta bilen för dig! En lågmilare känns bättre, fungerar bättre och har den rätta känslan. Mätaren står på 32 048 US Miles, vilket innebär 5 156 MIL. Och detta har vi dokument ation som styrker!

Exteriör

Vilka linjer! Bilen är rak och fin i plåten, och har bra känsla i dörrarna med bra passform. Mercury låg ovanför Ford i rangordning och hade betydligt mera krom.  På sidorna sitter dubbla kromlister, kromade lyktsargar. Bakpartiet är riktigt snyggt med sex individuella bakljus och bakskärmar som förlängts med diskreta ”fenor” Bilen har en omlackering i originalkulören och den är helt OK! Bra originalkrom på båda kofångarna. Listverket på bilen är mycket bra och sitter tight, även runt rutorna. Grillen är spikrak, och den har kvar sin lyster!

Inredning

Original sadelfärgad inredning som är orörd och i mycket fint skick fortfarande. Den har klara, rena fina mätare. Instrumentbrädan är rak och fin, har endast en mindre spricka vid högtalargallret. Originalratt och radio sitter kvar. Fungerande innerbelysning. Original gummilister sitter som gjutna. Innertak och solskydd är spikraka och är i korrekt matarial med små stjärnor i. Hela inredningen andas genuin originalbil, till och med doften är den rätta!

Underrede

Torr och fin under. Jag hittar inga lagningar. Det märks att den gått i torrt och fint klimat. Frisk i skuffgolvet och alla golvbrunnar. Kärnfrisk längst ner i alla fyra skärmarna och i trösklar. Dubbelt avgas med kromade ändrör.

Motor/drivlina

Z-codad 390 V8 som går tyst och fint. Startar upp direkt och låter underbart genom det bubbla avgassystemet. 3-stegs Automat. Man känner direkt att detta är en välskött lågmilare. Motorutrymmet är välbevarat och ser ut att vara helt original.

Skuffutrymme

Ingen överraskning här heller, utan det är original här med. Till och med mattan är det! Reserhjul med tillhörande domkraft ligger snyggt och prydligt. Original pappsidor, fortfarande i bra skick.

Historik/Dokumentation

Bilen köps begagnad 1969 av en ”Fred M Hincher” Han måste ha varit stolt över sin bil. En mängd kvitton och dokumentation finns sparat. Och han använde bilen mycket sparsamt som styrks av alla besiktningsprotokoll som finns sparade. Han har sparat köpekontraktet från WINEBARGER MOTOR CO, Elkin North Carolina. Det visar att bilen såldes för 1195 Dollar och en 1954 Ford Coupé lämnades i inbyte för 700Dollar med 495 Dollar i mellanskillnad. Skattekvitton. samtliga Besiktningsprotokoll från 1972-1999. 1972 hade bilen rullat 3400 Miles, 1999 30 352 Miles.

En mycket bra, ärlig bil. Och den är inte dum att vila ögonen på heller. Ring oss idag för en visning, ni blir inte besvikna.

Pris: SOLD!!!