1965 Chevrolet Impala SS 327 V8 Aut

1965 Chevrolet Impala SS 327 V8 Aut

Detta är en äkta Code: 16637 ”SS”. SS var ett ”trim” package som innebar speciellt listverk och emblem utvändigt. Invändigt finner vi en DeLuxe inredning med speciella dörrsidor med SS medaljonger och matta längst ner. Mittkonsoll och separata stolar med kromade bågar runt ryggstöden, med mera!

Motor/Motorrum

Under huven sitter en Korrekt HC kodad 327V8 på 275 hästkrafter. Gjutkod på blocket är 3858180 som är korrekt för 64-67 327:a. Har 4-portsförgasare som ser ut att vara original. Hei brytarlöst tändsystem. Servostyrning och bromsar. AC-bil där systemet är komplett, men ej i funktion. Det är rent och fräsht i hela motorrummet. Fräsh kylare med fläkttunnel. Motorn är lättstartad och går fint. Går fint uppe i marchfart med låga varv. Powerglide som växlar bra.

Kaross/Lack

Bilen ger ett mycket bra helhetsintryck! Rak och fin kaross med bra lack. Bilen har en omlackering i en riktigt snygg röd kulör. Rakt och fint listverk runt om, inklusive ventrutorna! Har blåtonade rutor runt om, då det är en AC-bil. 15″ Rallye Wheels med bra BFG däck. Mycket bra krom på kofångarna som är raka och fina. Rak och fin grill också, som ser ut att vara original.

Underrede

Bilen ser ut att vara orörd undertill, och jag hittar inga lagningar! Kärnfrisk plåt runt i bakre hjulhus. Intakta punktsvetsar längst ner i båda bakskärmarna. Jag hittar inte ens några spår av rost längst ner i framskärmarna, som är typiskt på de här bilarna. Fin i alla golvbrunnarna och i skuffgolvet. Jag är imponerad! Dubbelt avgas med ändrör i rostfritt. Har 12-bultad bakaxel med diff. Ser torr och fin ut under motor och låda.

Inredning

Det första jag lägger märke till är rena och fräsha dörrgångar. ”Always look in the Jambs!” Ger bilarna ett bra intryck där, går det i regel igen genom hela bilen! Instrumenteringen är ”mint”!  Rena och fräsha mätare, med kristallklart glas framför. Fin origiginalratt som ser ut att ha renoverats. Fasta och fräsha ”knobs” och värmereglage! (värmen fungerar också) Fungerande innerbelysning (i alla 5 ställena) Gummilisterna i ht:n och dörrarna sitter perfekt och är mjuka och fina. Raka och fina dörrsidor.  Spikrakt innertak och solskydd utan fläckar. Jag ger inredningen en 9:a av en 10:a! Det enda som visar lite ålderstecken är stolsöverdragen fram.

Skuffutrymme

Rent och snyggt. Lackerat med korrekt ”Spatter Paint” Ser ut att aldrig varit rostangrepp, inte ens någon ytrost! Gummilisten ser ut att vara original. Ett äldre reservhjul ligger snyggt och prydligt ilagt, tillsammans med domkraft. Nyare matta i textil och dämpmatta under.

1965 fick GM till en riktig fullträff med sin design, på samtliga 5 divisionerna! Chevrolet, Pontiac, Oldsmobile, Buick och Cadillac! Chevan är enkel i sin konstruktion och smidig i drift och underhåll. Lätt att få tag i delar, lätta att skruva med, Cheva smallblock är kanske DEN motorn som flest kan reparera? Att lägga sina slantar i en 1965 Impala är en ren investering… Ring oss idag!

Pris: SOLD!!!