1965 Cadillac Calais 4dr ht

1965 Cadillac

Mycket fin Cadillac Calais med inredning i nära nyskick. Helt i originalskick, har aldrig modifierats eller ändrats på något vis. Rejält utrustad med el-hissar (som fungerar). El-säte som också det fungerar. Original farthållare, el-antenn och AM/FM-radio är annan trevlig utrustning!

Exteriör

Som sagt har den aldrig modifierats eller ändrats. Det syns direkt att tidigare ägare har varit noga med att bevara bilens originalskick! Delvis har den sin originallack bevarad, i övrigt är den proffsigt bättringslackerad efter behov. Jag skulle säga att den är spikrak i plåten! Allt listverk på bilen är rakt och fint, och det sitter tight och fint. Allt gjutkrom är mycket fint bevarat. Kofångarna är raka och fina och har mycket bra originalkrom. Den enorma grillen är också den i  mycket bra skick.

Interiör

Visst är utsidan på bilen fin, men insidan är nog strået vassare! Dörrgångarna har lämnats orörda och jag ser original kitt-skarvar helt intakta. När jag sätter mig på förarplatsen ser jag en ratt i ”mint” condition. Instrumentering och bräda lika så. Fasta fina lägen i tändningslåset. Fläkt och värme fungerar. Också FM-radion fungerar, liksom klockan. El-antennen går upp och ner från originalreglaget. Original golvmatta i mycket bra skick. Innertaket är spikrakt och utan fläckar, hela vägen bak till hatthyllan. Och hatthyllan är också i ”nyckick”, liksom listerna runt bakrutan. När jag studerar inredningen ner på detaljnivå, tänker jag för mig själv, att denna Cadillac måste alltid stått i värmegarage?!

Motor

Cadillac 429 V8 som går silkeslent. Tyst och fin som en Cadilla ska vara. TH-400 Automaten växlar underbart. Svarar direkt på en ”Kickdown”

Underrede

Ser ”orört” ut. Inga gamla lagningar eller försök att dölja något. Ett nytt enkelt avgassystem med helsvetsad magnaflow ljuddämpare sitter monterat.

Skuffutrymme

Här var det fint! Cadillac hade extra lyxiga inredningar i textil. Denna har klarat sig extremt bra. Inga spår at fukt. Kärnfrisk i golvet.

Historik/dokumentation

Köpt av oss av en ”John Nicolozakes” som ägt bilen sedan 2005. Finns en del kvitton på underhåll och reparationer. Instruktionsbok ligger i handskfacket. Se bild>>> Vi har också en kopia på bilens Title, som bevisar att den endast gått 60 000 US Miles, vilket motsvarar ca 9600Mil.

Sammanfattning

Denna Cadillac har haft tur, som alltid fått ha haft pedantiska ägare som vårdat den väl. Annars är dom inte så här fina, det är så enkelt. Ring oss!

Pris Såld!