1968 Chrysler Newport

1968 Chrysler Newport 2dr ht

Presentabelt bruksskick på denna Chrysler. Den uppvisar rak och fin originalkaross. utan minsta spår av rost. En omlackering, 17″ Coys fälgar och nyare dubbelt avgas!

Exteriör

Den har lackerats om en gång, i en kulör som påminner om originalkulören. Dörrgångar, insida av skuff och motorhuv är fortfarande orörda. Original krom på kofångare. Bra listverk runt om. Grillen är lackerad svart. Ramarna till vent-rutorna är superfina! Nytt vinyltak i korrekt material, monterat av proffs (Bodafors). 17″ Coys Wheels med fina däck!

Inredning

Innertaket är nytt och proffsmonterat (Bodafors) Resten av inredningen är original och den har åldrats med värdighet. Dörrsidorna är fortfarande raka och fina, liksom instrumentbrädan. Klädseln är fin fram och bak med endast någon mindre reva som ni kan se på bilderna. Original golvmatta fortfarande fin!

Motor

383 V8 med gjutkod 2468130. Datumkod är 12-18-67. 727 Aut. Går bra i motorn, riktigt rapp. Nyare Edelbrock förgasare, svarar direkt på en ”Kick Down”! Servostyrningen känns bra.

Underrede

Orörda golv som aldrig har underredsbehandlats. Jag hittar inga lagningar, golven är kärnfriska. Till och med skuffgolvet är orört och jag ser inget att anmärka på. Kärnfrisk längst ner i alla fyra skärmarna. Dubbelt avgassystem med Flowmaster dämpare och 2,5″ rör och H-Pipa. Luftstötdämpare bak.

Skuff

Original skuffgolv fortfarande friskt. Matta i ett material som andas. Reservhjul, domkraft och verktyg.

Historik/dokumentation

Såld ny på Hart Fullerton Chrysler, Los Angeles California. Första ägare var en ”Miss Lynda Isler” Finns originalhandlingar bevarade, buildsheet, instruktionsbok med mera! Diverse kvitton på över 70 000kr på underhåll och uppgraderingar, se bilder>>>

Importerad till Sverige 2007

Sammanfattning

Riktigt go Fullsize glidare som ger ett gott helhetsintryck. Går bra maskinellt och känns klockren! Ring oss!

Pris: Såld!