1966 Pontiac Bonneville Convertible

1966 Pontiac Bonneville Convertible 389 V8 Aut

Detta är en riktigt go cruisingbil med äkta Bonnevillekänsla! Smakfullt kustomiserad med lågt och gott stuk och 20” Ridler wheels. $$$ Ljudanläggning, otroligt ljud! Nytt dubbelt avgas!

Motor/köregenskaper

Original 389 V8 som går riktigt gott. Tät och fin i gången! TH-400 som växlar bra. Eftersom den är sänkt och har lågprofilsdäck, kanske någon tänker att den är stum och spårkänslig? Inte alls! Jag blev faktiskt positivt överraskad själv av hur fint den går på vägen. Den speciella Bonneville-känslan är bevarad 100%!

Exteriör

Bonneville har långa och låga linjer, denna är dessutom lätt sänkt så stuket är helrätt. Nästan nya 20″ Ridler wheels sitter perfekt i hjulhusen. 245/40-20 däck runt om. Bilen var från början vit, men nuvarande ägaren lät bilen lackas om blanksvart! Mycket djup och härlig glans i lacken. Mycket bra krom på kofångarna. Orört listverk som är fint för sin ålder. Fin svart vinylcab med glasruta. Caben är snyggt monterad, cabställningen ser fin ut också och den går upp och ner som den ska.

Inredning

Dörrsidorna fram, instrumentering och bräda ser original ut och är fina för sin ålder. Nya instegslister och ny golvmatta som är snyggt installerad. Både fram och baksäte har klätts om proffsigt med korrekt Bonneville-klädsel.

Billjud

$$$ Ljudanläggning med grymt ljud! Specialbyggd mittkonsol med inbyggda högtalare, mugghållare och huvudenhet. Bakre dörrsidorna är också specialbyggda med inbyggda högtalare och diskant. Bak i skuffen sitter en så kallad bandpass baslåda med $$$ Bashögtalare. Extra 95ah batteri sitter dolt bakom vänster sidopanel. Bakom höger sidopanel sitter slutstegen, (3st)!

Underrede

Fina orörda golv och ram. Motorn ser ut att aldrig ha varit ur bilen. Nyare stötdämpare och fjädrar bak. Nyare dubbelt avgas!

Sammanfattning

Observera att detta inte på något sätt, är en pedantrenoverad utställningsbil ni tittar på. Finns lite att göra om man vill, t.ex ut byta några torra gummilister, snygga till dörrgångarna, sticka i lite färg på några ställen etc. Detta är en bil för den som gillar ett skönt customutseende och att kunna ta med kompisgänget eller familjen! I denna Bonneville är det bara att vrida på nyckeln, sätt på sin favoritmusik och njuta och ha roligt!

Pris: Denna Bonneville är såld!