1968 Chevrolet Camaro

1968 Chevrolet Camaro

Brutal Camaro med Performancebyggd 350 V8. TH-350 Aut. Mycket extra ”godis” som headers, bilstein stötdämpare och skivbromsar runt om!

Exteriör

Jag gillar stuket på bilen! Lagom hög bak och lätt framåtstukad. Så ska en Camaro se ut! Ger ett uppkäftigt utseende! Karossen är rak och fin, snyggt lackerad i en läcker blåmetallic kulör. SS style ”hockey stick” stripe som matchar det vita vinyltaket perfekt. Vinyltaket är jättefint monterat och det är i korrekt material. 17″ American Racing Wheels. Kofångarna ser nykromade ut. Övrigt listverk, backspeglar, grill med mera är mycket fint.

Inredning

Denna Camaro är extrautrustad från fabrik med den snygga DeLuxe-inredningen.  (code719– ”Blue custom buckets”) Det innebär lyxigare klädsel, speciella dörrsidor med inbyggda armstöd, och även inslag av träinlägg! Den har även mittkonsoll med en så kallad Horse Shoe Shifter! Instrumentbrädan och mätarna ser bra ut. Innertak och solskydd också jättefint.

Motor

Vilken motor! Det startar upp bara man ”vidrör nyckeln”, och går stabilt på tomgång direkt. Jag smög iväg för en första provtur och efter en stund öppnade jag spjällen för fullt, och H-vete vad den går! Motorn är urstark ända från botten och den bara fortsätter att dra! Är man minsta oförsiktig med gasen så spinner den loss direkt, till och med mellan 2:an och 3:an… Ett 350 ”Crate” block, jag vet inte vad som är i det. Men jag ser MSD tändsystem, Edelbrock 4-port och ett performer alu-insug. Headers. Det hade varit intressant att veta vilka toppar, kam och vilken vevaxel som sitter där, för den går ruskigt bra men är samtidigt snäll och lättkörd!

Köregenskaper

Många Camaro är tyvärr snabbrenoverade och kan till och med med vara riktigt obehagliga att köra. Man blir besviken efter första provturen! Med denna var det tvärt om, jag kände det direkt. Gudomlig framvagn och styrning. Den påminner nästan om en gokart!  Minsta vink med ratten så går den direkt dit du vill. Gudomliga bromsar också. Ett lätt tryck på pedalen så sugs farten ner blixtsnabbt, spikrakt…

Underrede

Påkostad här med! Den har skivbromsar runt om, med ventilerade och slitsade skivor. Bakre oken har uttag för parkeringsbroms inkopplade. Samtliga bromsledningar ser nya ut. 4 Bilstein stötdämpare. Bilens ”Subframe” är blästrad och lackerad, liksom övre, undre bärarmar och bakaxeln (10-bultad med diff). Galvaniserad bensintank, ser nästan helt ny ut, och så även bränsleledningen. Avgassystemet ser ut att vara platsbyggt, och det på ett proffsigt vis. Sitter som berget! Nyare headers. TH-350 Aut med gjutet tråg. Kardan-axel i lättvikts aluminium. Framvagnen ser helt genomgången ut, med droppade spindlar och nyare kulleder. Den är fin i trösklar och golv, där några av golvbrunnarna är utbytta. Ser mycket fin ut i skärmkanter runt om.

Skuff

Snyggt målad med korrekt spatter paint. Kärnfrisk i golvet. Jag kan inte se att bakskärmarna är skarvade, så troligtvis original ”quarter panels”! Snyggt lackad på insidan av luckan. Mjuk och fin gummilist!

Sammanfattning

Denna bilen har det där lilla extra, som man egentligen förväntar sig av en första generationens Camaro. Men ändå är det inte ofta man får till dom så här bra, och och det är svårt att hitta dom! Vi erbjuder den till helrätt pris, ni får inte hem en likvärdig från USA ens i närheten. Ring oss!

Pris: SÅLD!!!