1964 Oldsmobile Starfire Convertible

1964 Oldsmobile Starfire Convertible

Ni tittar på en mycket ovanlig Starfire Cab! Det tillverkades  ynka 2410 exemplar i öppet utförande 1964! Starfire var det sportiga alternativet i fullsize-programmet och den dyraste av dom alla. De var till och med dyrare än 98-modellen! Standard var separata stolar med läderklädsel och mittkonsol med inbyggd varvräknare bland annat!

Motor

394 V8 som går fint. Inga missljud, inte ens vid kallstart. Hydramatic 3-stegs Aut. Motorn andas genom dubbelt fullflödes avgas. Servostyrning och bromsar. Bromsarna är uppgraderade till tvåkrets.

Exteriör

Fin röd lackering! Lackad för ca 10-15 år sedan. Jag ser inga blåsor eller bubblor som har kommit på de åren, ett bra tecken! Omkromade kofångare som är spikraka. Mycket bra listverk också. Även rut-ramarna är mycket fina. De speciella tröskellisterna, som är i gjutgods är orörda och de visar sin ålder med en del så kallade ”porer”. Fina 17″ American racing fälgar med bra däck. Fin i grill och lyktsargar också! Vit vinylcab som är hel och fin. Den går smidigt att fälla upp och ner, tar direkt när man trycker på strömbrytaren!

Interiör

Riktigt fin! Mycket fint omklädda stolar och även baksätet. Starfire hade speciell läderklädsel. Fina dörrsidor fram och bak. Hel och fin instrumentbräda. Cabställningen är ren och fin, och snyggt lackerad. Elhissar som fungerar runt om, smidigt på en Cab!

Underrede

Hel och fin och snyggt målad med svart ”Body”. Den har fått nya golvbrunnar. Nyare dubbelt avgas!

Skuff

Snyggt och prydligt målad med så kallad ”Spatter Paint” eller stänkfärg på Svenska.

Sammanfattning

Vi importerade bilen år 2012 och den är lika fin nu som då. Vi fick tillbaka den i inbyte. Fin bil för pengarna. Vill du åka öppen fullsize på sommarens träffar, ring oss!

Pris: Såld!