1964 Ford Galaxie 2dr ”Fastback”

1964 Ford Galaxie ”Fastback”

Lågt och gott Custom-stuk på denna Galaxie som rullar på 15-tums hjul och har side-pipes!

Exteriör

Riktigt go turkos färg och det vita taket bryter av snyggt. Det ser ut som lackeringen har mellanslipats, för den är blank och fin. Däremot om man synar den på riktigt nära håll kan man se damm-korn, någon rinning, maskeringsmiss etc. Så det är absolut ingen bil för den som är petig eller pedant. Listverket runt om är i bra orört skick, liksom kromet.

Inredning

Bilen ser ut att ha kvar sin originalinredning, och den är riktigt fin! Det ser ut att vara original golvmatta, klädsel, instrumentbräda. Det enda som avviker från original är en kassettbandspelare och ratten som ni kan se på bilderna.

Motor

352cui V8 med Cruise-o-matic Automat. Under huven sitter det kromade ventilkåpor och kromad luftrenare. En Edelbrock 4-portare på original insug. Har servostyrning.

Underrede

Den kärnfrisk under! Tunn och fin i skärmkanterna bak med fabriks punktsvetsar fortfarande fullt synliga! Underredsbehandlad och det har skyddat bilen väl. Jag ser direkt att inga lagningar förekommer. Frisk i trösklar och i samtliga karossfästen. Ett dubbelt fullflödes avgassystem sitter monterat, med side pipes som går att koppla in.

Skuff

Hela skuffen är målad i samma turkosa färg som övriga bilen. Kärnfrisk i plåte. Golvmatta och reservhjul ligger där och även en uppsättning fenderskirts!

Historik

Uttagen ny 10:e Mars 1964 av en ”MR Lowell R. Blankenship” Jag hittade Original instruktionsboken i handskfacket. Där står första ägarens namn och namnet på första återförsäljaren som var ”Hollywood Ford” i Florida. Återförsäljar-skylten sitter fortfarande kvar på skuffluckan!

Sammanfattning

Helrätt stuk och läcker färgkombination på denna 64:a med det läckra Fastback-taket! Ring oss om intresse finns!

Pris: Denna Galaxie är såld!