1987 Chevrolet C10 Custom DeLuxe

1987 Chevrolet C10 Custom DeLuxe

Läckert stuk på denna C10 Custom DeLuxe ”kortflakare”! Kommer med full dokumentation och ägarhistorik från U S A! Lätt sänkt och rullar på 18″ Ridler Wheels!

Exteriör

Bilen är fräsh, och är rak och fin. Den har ett slitet och väderbitet utseende som ni ser på bilderna. KLOCKRENT I MINA ÖGON! Lackeringen är delvis original, bättrad på sina ställen och ett och annat märke förekommer. Original orörda kofångare. Kromade 18″ Ridler wheels. Bak sitter det feta 255/45-18 Uniroyal däck!

Inredning

Superfräsh invändigt, man sitter bekvämt. Jättefin originalratt. Instrumenteringen har klara och fina mätare. Fräsha reglage till fläkt och värme, och det blåser varmt och gott. Original GM trepunktsbälten. I övrigt är inredningen enkel och spartansk. Gummiduk på golvet, inget innertak, inga elhissar eller annat ”lull lull” Riktig lastbilskänsla med andra ord!

Motor/köregenskaper

305 Cui V8 med fuel injection. TH-400 3-stegs Aut. Motorn går mjukt och fint! Växlar mjukt och fint. Bekväm och smidig att köra med servostyrning. Motorn svarar bra på gasen och även på en ”kickdown”! Förmodligen orörd maskinellt.

Underrede

I stort sett orörd original. Fin i ram och balkar. Det finns lite ytrost, men ytterst få angrepp. Bak är den sänkt med flippad axel.  Fram sitter det droppspindlar. Skivbromsar. Nya stötdämpare runt om.

Flak

Flaket är jättefint, jag ser knappt en enda skada. Tailgaten är rak och fin och den öppnar och stänger med ett ”klick” Den har även intakta punktsvetsar längst ner, inte ofta man ser det!

Historik/Dokumentation

Utagen ny på ”Berglund Chevrolet – Oldsmobile” Hillsville Virginia. Återförsäljarmärket sitter fortfarande kvar på baklemmen. Förste ägaren var en ”Janie M. Weddle. Datumet var 2 April 1987. Janie behöll bilen ända till Juni 2021. Finns en mängd dokumentation som backar upp detta påstående. Som:

  • Original Title med första ägarbytet noterat
  • Original köpekontrakt, nypriset var $13,900 och en 1983 Chevette lämnades i inbyte
  • Instruktionsbok och serviceböcker
  • Original Build Sheet
  • Besiktningsprotokoll
  • Med mera!
  • Se Bilder!>>>

Sammanfattning

1987 är sista årgången på Chevrolets Squarebodys, som tillverkades 1973-1987. De har på senare år blivit omåttligt populära! De får gärna ha sliten lack, men ska vara fräscha invändigt, fungera bra maskinellt och mekaniskt, bra fälgar/däck, avgassystem etc… det är i detta skicket man vill hitta dom. Ring oss!

Pris: Såld!