1965 Chevrolet Chevelle Malibu

1965 Chevrolet Chevelle Malibu SS

Detta är en Svensksåld Malibu med få ägare. Den hade samma ägare 1981-2016. Därefter har den blivit noggrant restaurerad med ny påkostad lack och inredning, performance byggd 350 V8 med mera! Dessutom är det en äkta SS…

Motor

Original 6-cyl motorn borta för längesedan. Nu sitter där en 350 V8 med gjutkod 1406379. Ett 80-talsblock som byggts upp från grunden med performance grejer. Jag ser Edelbrock  performer insug, och edelbrock 4-portare. Feta headers sitter snyggt monterade. Motorn låter underbart och går underbart. Startar upp blixtsnabbt, det räcker att man vidrör nyckeln!  Riktigt bra ork också, man ritar två kolsvarta enkelt!

Ny vattenpump och ny servopump. Nya Remhjul i fräst aluminium. Blocket är ordentligt rengjort och har fått nya packningar och frostpluggar. Ny brakebooster med ny tvåkrets huvudcylinder. Motorhuven är snyggt lackad sidenmatt på insidan. Torpedväggen är spikrak. Motorutrymmet är imponerande!

Exteriör

Lågt och gott stuk! 17″ Custom wheels sitter som en smäck. Den tvåfärgade lacken är riktigt fin. Båda färgerna har metallic-effekt. Kofångare, grill och lyktsargar ser ut att vara nytt ”ur kartong”.  Bra finish och passform på allt. Fint inpassade dörrar med bra springor. De öppnar och stänger med ett klick, även med rutorna uppe!

Inredning

Ny klädsel fram och bak i vit pärlemor. Nya dörrsidor fram och bak. Ny golvmatta. Nytt innertak som är fint uppsatt och i korrekt material. Instrumentbrädan är rak och fin och har fått nytt skinn. Nyare Grant-ratt.

Underrede

Här var det påkostat! Mycket jobb nerlagt, det ser jag direkt! Längst bak har vi en ny bensintank med ny sändare och nya tankband. Nya fjädrar och stötdämpare. Fin längst ner i bakskärmarna och i bakre karossfästena. Nytt dubbelt avgas med 2,5″ rör hela vägen bak. Headers och Flowmasters. Avgassystemet är proffsigt upphängt och avslutas snyggt med feta kromade ändrör! Ser kanonfin ut i hela ramen, den är noggrant rengjord och lackerad. Samtliga golv jättefina och snyggt behandlade! Jag hittar inte EN ENDA gammal fullagning vilket annars är vanligt på svensksålda bilar som denna. Framvagnen ser fin ut. Blästrade och lackade bärarmar. Nytt skivbromskit fram med slitsade och ventilerade skivor. Nya bromsledningar runt om. Stålomspunna slangar fram. Nya kromade oljetråg som är spikraka med mera!

Skuff

Rent och snyggt här med. Fint lackerat i svart sidenmatt. Snyggt lackerat även på insida av luckan och i skarvarna. Gummilisten är ny.

Sammanfattning

Inte ofta man ser i Svensksåld Malibu SS i detta fina renoverade skick! De få som finns kvar brukar ha haft minst 35 ägare, och de har fått ha gå hårt på raggen genom åren.

Pris: 395 000kr