1971 Chevrolet Camaro RS

1971 Chevrolet Camaro RS

Extrembygge i absolut värlsklass. Byggd av erkända firman ”Super Cars By Kent” i Skåne. Kent har specialicerat sig på muskelbils-byggen i prisklassen fem hundra tusen till en miljon. På ren Svenska betyder det; kunder med fet plånbok, som vill ha sin drömbil! Denna Camaro har en uppskattad byggkostnad på närmare sex hundra tusen! Se renoveringsbilder>>>

Motor

LQ-4 6,0 LS insprutningsmotor på cirka 350hk.  LQ-4 6.0 är den stora versionen av LS-motorn som utvecklades för att sitta i Heavy duty Pick up´s. Går otroligt bra med grymt bottendrag. Svarar direkt på gasen. 4L65E (4-stegs) HD Automat. Renoverad 10-bultad bakaxel med diff. 3,50 uväxling. När jag öppnar huven är jag imponerad, allting är otroligt proffsigt monterat. Ser ”fabriks” ut! Insida av huven är lackad ”satin black” och är kliniskt ren, huvgångjärnen lika så.

Exteriör

Vilken lack! Den sticker verkligen ut! En snygg grön kulör med pärlemor-effekt! Den ligger som en spegel från topp till botten. Karossen är spikrak och linjerar mycket bra, garanterat bättre än när den var ny! Karossen har varit monterad i en så kallad ”Car-o-liner” riktbänk, som med speciell teknik och exakta mätpunkter ser till att allt blir spikrakt. Han som gjorde karossen har dessutom vunnit yrkes-SM. Och den är som sagt proffslackerad! Stripsen är läckra, ser ut som kolfiber. Läckra 17″ Ridler-fälgar med feta 275/55:or bak. Har spoiler fram och bak. Allt krom och listverk på bilen ser ut att vara helt nytt. När jag skriver detta, går jag runt bilen och synar den MED kritiska ögon. Men faktum är att jag ser inte en enda svaghet! Jag gillar egentligen inte att skriva det, men så är det. Kom och titta själva!

Interiör

Komplett ny svart originalinredning. Det känns som att sätta sig i en ”ny” bil! Instrumenteringen har en ”custom touch” med moderna mätare, på bakgrund av ”kolfiberlook”.  Toppas av av en klassisk Grant ratt med rostfria ekrar, mycket snyggt! Har trepunktsbälten fram. Blue-tooth stereo. Två 6*9 högtalare sitter snygt monterade i hatthyllan. Bra ljud med! Klassisk Horse Shoe Shifter. Snyggt monterade gummilister. Värmepaket med AC från Vintage Air. (AC:n ej funktionstestad)

Underrede

Här var det också fräscht! Golven är snyggt lackerade i ”satin black”, och de är kliniskt rena. Bilens Subframe, bärarmar och bakaxel har noggrannt rengjorts och blivit snyggt lackerade. Har feta avgasrör som är proffsigt upphängda, (går knappt att rubba dom). 4 nya stötdämpare. Nya bromsrör och bränsleledningar. Ny bensintank också. Jag är imponerad, det är som att gå under en ny bil!

Skuffutrymme

Snyggt och prydligt! Hela skuffen är lackerad i korrekt ”Spatter Paint”, därefter klarlackad. Proffsigt monterad gummilist, och det är kliniskt rent runt omkring. Reservhjul med verktyg och domkraft. Ny skuffmatta som passar perfekt!

Sammanfattning

Muskelbilar med modern drivlina, är en trend som kommer mer och mer. Efterfrågan ökar hela tiden! Och så här välbyggda exemplar är inte ofta man ser till salu. Vi erbjuder denna fantastiska bil till helrätt pris! Så är du i köpläge, ring oss idag!

Pris: Såld!