1965 Chevrolet Impala SS

1965 Chevrolet Impala SS

Här har vi en Impala för den som uppskattar vad en ”orörd” originalbil har att erbjuda! Californiabil med torr och fin originalkaross, bilens ”Black Plate” sitter fortfarande kvar!

Exteriör

Ger ett mycket bra helhetsintryck! Rak och fin i karossen. Fint listverk och krom som ser ut att vara orört. Original ”SS” Kapslar i mycket bra skick. Gott stuk med dubbla antenner! Omlackerad i början av 80-talet och lackeringen visar sin ålder helt klart. Det finns krackeleringar om man tittar noga, och ett och annat märke i lacken som ni kan se på bilderna.

Inredning

Orörd blå inredning i superskick! Golvmatta och innertaket är original, och mycket fina för sin ålder. Jag tror att dörrsidorna är original, och de är raka och fina. Klädseln är till största del original också, och mycket fin. Instrumentbrädan är rak och fin och den har inte en enda spricka. Fin instrumentering! Har den snygga optionsratten med träimitation och borstade aluminium-ekrar! Den speciella mittkonsollen som endast satt i ”SS”-bilarna är i mycket bra skick. Det känns nytt och fräscht när man tar plats i förarsätet och man sitter gott!

Motor

Den är utrustad med den ekonomiska och pålitliga 283cui V8:an med Powerglide Automat. Två-ports förgasaren sitter sitter fortfarande kvar under original luftrenare. Motorn går mjukt och fint, den känns pigg!

Skuff

Har delvis kvar original ”spatter paint”. Har bättrats på sina ställen syns spår av ytrost. Ger som helhet ett mycket gott intryck!

Köregenskaper

Jag känner direkt vid första svängen att detta är en intakt och solid originalbil, och det är en härlig känsla! Styrningen känns tight och fin, servon fungerar klockrent. Går tyst och skrammelfritt. Bromsar spikrakt och vibrationsfritt.

Sammanfattning

Detta är inte en av de blankaste eller finaste bilar vi haft, men den är på sätt och vis en av de bästa. Se den som en ”patina”-bil, som ni kan använda och ha glädje av precis som den är. Eller så har ni ett riktigt bra ämne om ni vill kosta på den en ny lackering. Oavsett så är det en riktigt bra Impala för pengarna, dessutom en äkta SS. Ring oss!

Pris: SÅLD!