1971 Oldsmobile Cutlass 2dr Coupé

1971 Oldsmobile Cutlass 2dr Coupé

En häftig Oldsmobile ”A-body” A-body var namnet på GM:s midsizeprogram med modeller som Chevrolet Chevelle, Pontiac GTO och Buick Skylark. Denna är snyggt lackerad blanksvart med svart vinyltak. Splitter nya 17″ American racing fälgar med nya däck. Sadelfärgad inredning i mycket bra skick!

Motor

Oldsmobile 350 V8 med TH-350 3-stegs Aut. Motorn går silkeslent! Original tvåports förgasare sitter under original luftrenare. Motorn är snyggt lackerad i korrekt guld-färgad kulör. Rent och snyggt under huven.

Exteriör

En omlackering i solid blanksvart. Rak och fin, lackeringen ligger som en spegel. Orört krom och listverk som är bra för sin ålder. Vinyltaket ser ut att vara helt nytt. Härligt stuk på bilen!

Underrede

Ser helt orörd ut i alla golv. Torr och fin. Ramen är också fin. Rak och fin bensintank. Tunn och fin i alla skärmkanter. Kärnfriskt skuffgolv. Enkelt avgassystem sitter fortfarande kvar!

Inredning

Båda sätena är omklädda. För övrigt original och i mycket välbevarat skick. Instrumenteringen har tre runda mätare, med trä-imitation som bakgrund. Instrumentbrädan är så gott som i nyskick. Original golvmatta ligger som ”gjuten” i golvbrunnar och över kardan-tunneln. Innertaket är fortfarande fint. Original dörrsidor som är raka och fina. AC-bil där systemet är komplett. Kompressorn slår till men det blåser inte iskallt. Värmen fungerar kanon.

Skuffutrymme

Oj! Original spatter paint som är mycket fint bevarad! Det är inte ofta man ser det, och det är tecken på att här har aldrig varit fuktigt. En nyare matta är i-lagd. Reservhjul, domkraft och verktyg ligger där också.

Historik/dokumentation

Kommer med original köpehandlingar, instruktionsbok och protectoplate: Dessa låg gömt i handskfacket. Köpt ny den 18 Maj 1971 på ”Tompson Cadillac – Oldsmobile Inc, i Raleigh North Carolina. Första ägaren hette ”E.B Horne Jr”

Sammanfattning

En mycket fin och intakt Midsice coupé. Smakfull färgkombination som toppas av med klassiskt 5-ekrade American Racing hjul. Liten smidig drivlina med ekonomisk två-portare gör den till en perfekt åkbil!

Pris: SOLD!!!