1965 Chevrolet Impala Turkos

1965 Chevrolet Impala 283 V8 Aut

Detta är något för den som gillar och uppskattar en originalbil. En omlackering förvisso, men en originalbil känner man igen för att den går bättre, känns bättre och fungerar bättre!

Impala 65 är kanske DEN mest eftersökta fullsize-coupén idag, i alla fall i Sverige! Vi har haft flera stycken genom åren, och de har aldrig blivit långvariga. Men denna är speciell, det är nog den ärligaste och mest intakta 65:a vi sett över huvud taget!

Motor/drivlina

283 Small Block V8 som går klockrent. Den startar upp direkt. Härligt V8 Sound från det dubbla avgassystemet. Tvåportsförgasaren sitter fortfarande kvar. Original ventilkåpor och luftrenare. 2-stegs Power-Glide Automat.  10-bult bakaxel utan diff.

Köregenskaper

Jag körde bilen till grannbyn och tillbaka. Men det hade räckt med att köra den runt bilhallen! Vad menar jag med det? Jo, jag kört hundratals USA-bilar genom åren, kanske uppåt ett tusen! Det är ytterst sällan. Men då och då får man in såna här bilar där allt känns klockrent direkt! Då innfinner sig en speciell känsla. Och i de fallen räcker det med att köra runt bilhallen, så känner jag direkt att detta är en riktigt bra bil! Och mycket riktigt, väl uppe i marchfart linjerar bilen spikrakt. Inga missljud eller skrammel, bara lite lätt vindbrus hörs. Bromsar spikrakt. Pigg och rask också, svarar direkt på en ”kick down”!

Underrede

Titta på bilderna, så ser ni ett 100% orört underrede i absolut toppskick! Fabriks underredsbehandling är fortfarande intakt. Kärnfrisk originalplåt överallt. Fabriks pressningar, skarvar och punktsvetsar som om dom vore gjorda igår. Original stötdämpare och orörd i framvagnen. Jag hittar inte en rostfläck hur jag än letar. Nyare dubbelt avgas.

Kaross/Lack

Lackerad i den tjusiga och ovanliga kulören ”Artesian Turquoise” Bilen är omlackerad en gång, jag skulle säga en 8 av 10. Dörrgångarna är orörda och i ”Mint” condition. Snygga Rallye Wheels med bra däck