1976 Ford F-100 Ranger

1976 Ford F-100 Ranger 302 V8 Aut

Detta är en pedantskött ”survivor” Ranger Pick Up, där ni får svårt att hitta en finare. Castillo red med långa flaket. Uppvisar fantastiskt fint originalskick, vart man än synar den!

Motor

Ekonomisk 302 V8 med tvåportsförgasare (Kod G). 3-stegs aut. Ett rent och snyggt motorutrymme. Det ser ut som om bilen lämnade bandet för 3 år sedan, inte 43 år sedan! Servostyrning och servobromsar. AC kompressorn ser helt nyrenoverad ut, och mycket riktigt, AC:n blåser iskallt! Fräscha kylare både till AC och motor.

Exteriör

En riktigt bra omlackering. Kärnfrisk i plåten. Kromade kofångare fram och bak, där kromet är orört. Har bumper guards fram. Otroligt fräsch i detaljer som grill och lyktsargar. Lyktglas likaså. Har ”Ranger trim” med kromlister i skärmkanter, kromade ”bed rails” och en snygg  ”kromramp” på bakluckan. Heltäckande navkapslar utan ett skavmärke! Dubbla kromade backspeglar. En väldigt fin pick up att vila ögonen på!

Inredning

Ingen överraskning, bilen är extremt välbevarad här med. Jag bedömmer att inredningen är orörd, från matta till innertak. Har kristallklara mätarglas och rena och fräscha mätartavlor. Värmereglagen är fasta och fina, och alla funktioner är igång. Både AC och värme. Ratten visar lite ålderstecken, men är ändå fin tycker jag. En fräck detalj är att AM/FM radion fungerar!

Underrede

Aldrig underredsbehandlad. Man ser varenda skarv. Fabriks punktsvetsar och stämplar fullt synliga. Jag var förbluffad när fick upp den på lyften, golven var knappt smutsiga! Se bilder! De här pickuperna var kända för att rosta i hytthörn och i förstärkningsbalkar, men här finns ingenting! Reservhjulet är på sin plats.

Flak

Syns knappt att det är använt. Inga bucklor eller repor. Finns en formskuren gummimatta som ingår i köpet. Rak och fin tailgate som öppnar och stänger som den ska.

Historik

Vi köpte denna  i North Carolina av en handlare som precis tagit den i inbyte. Historiken är okänd. Men en sak är säker, förra ägaren måste ha varit stolt över sin bil. Nu är det DIN tur att ta över ägandet i den andan. Köp den och ha den som reklampelare för er rörelse, eller hemma på gården. Också en utmärkt bruksbil sommarhalvåret! Ring oss!

Pris: 239 000kr