1970 Ford Mustang Mach 1 351 Cleveland Aut

1970 Ford Mustang Mach1 351C V8 Aut

Denna Mustangen sålde vi för ca 10 år sedan. En entusiast från trakten har ägt bilen och tagit mycket väl hand om den. I våras blev vi kontaktade av ägaren och tillfrågade om vi ville köpa tillbaka den. Vi tvekade vi inte en sekund! När vi väl fick se bilen igen konstaterade vi att den var finare än vad vi kommer ihåg. Ett bra bevis på att bilen tagits väl om hand, och att det handlar om en kvalitétsrenovering på denna Mach 1 som fortfarande ser fräsch ut!

Motor/drivlina

Stark 351 Cleveland V8 som går bra, ända från Botten. H-codad bil som  uppgraderats med Edelbrock 4-port. FMX Automat som växlar mjukt och fint.

Underrede

Bilen är relativt orörd under, verkar ha original golv med fabriks ”red oxide primer” delvis synlig. Fin och intakt i tröskellådorna och längst ner i framskärmarna. Torr och fin under. Samtliga plastpluggar på plats. Skivbromsar fram. Avgassystemet ser jättebra ut, och har snygga kromade ändrör. Rak och fin bensintank.

Skuffutrymme

Lackerat i bilens färg, även här. Korrekt matta. Reservhjul och domkraft.

Inredning

Imponerande inredning rakt igenom. Det mesta ser ut att ha renoverats, och det är riktigt bra gjort. Spikrakt innertak i korrekt material. Fasta fina solskydd, som ser helt nya ut. Har funktionella trepunktsbälten fram, bälten bak också.  Jättefin i klädseln fram och bak. Har det eftertraktade tillbehöret ”Fold down rear seat”. Fin i mittkonsoll och växelspaken har fasta fina lägen. Mach 1 hade DeLuxe inredningen som standard med de speciella dörrsidorna med träinlägg, belysning och matta undertill. De är förövrigt i nyskick även dom. Eftermarknads Grant GT-ratt. Man sitter bekvämt i stolarna, och det ser fräsht ut i instrumenteringen. Rak och fin instrumentbräda som känns gedigen.

 

Exteriör

Lacken är riktigt fin, och påminner om röd ”candy”. Mach 1:orna hade mycket utsmyckning och ”features”  redan från fabriken! På utsidan av trösklarna sitter breda lister i gjuten aluminium. Stripes på bakparti och motorhuv med ett Scoop. Bakrute-jalusi och spoiler fram och bak. Alla dom här bitarna är i mycket bra skick.  15″ American racing fälgar med bra däck. Raka fina kofångare med bra krom. Nyare vindruta som är kristallklar!

Historik/dokumentation

En far och son renoverade bilen 1996-1997 (i Californien)! Finns bilder när bilen är slipad plåtren. Lackeringen håller hög klass än idag. Vi köpte bilen i ”Bullitt´s” hemstad, San Fransisco! En mängd dokumentation och kvitton finns också sparade från 1996-1997 då bilen renoverades. Se bilder>>>

En äldre kvalitétsrenovering som denna känns tryggt! Och denna har originalkänslan bevarad. Detta är en pålitlig Mustang som går lika bra som den ser ut. Den är inte dum att vila ögonen på heller! Ring oss idag!

Pris: SOLD!!!