1965 Chevrolet Nova

1965 Chevrolet Nova

Ni tittar på en exceptionellt fint renoverad Nova, som håller absolut världsklass! Utgångsobjektet var en rostfri och intakt Nova som importerades från Kalifornien 2012! Uppgraderad med  endast $$$ grejer och smakfullt race-inspirerad! Byggd för gata/show!

Här har ni det bästa av två världar! Åk till rödljusen och kör ifrån det mesta. Sedan åker ni hem och parkerar i garaget eller till lokala träffen, då är den en show-bil!

Många kommer ihåg de här bilarna från förr. Sportiga och lätta, och de var dessutom billiga i inköp! Perfekt för ungdomarna att bygga gatbil på. Kultförklarade idag och mycket svåra att hitta i detta skicket. Svindyra i U S A!

Motor

Helt otrolig motor, en 350 från 1970 som strokats till 383cui. Aluminiumtoppar från GM Performance, headers, stor Edelbrock förgasare med mera. Motorbyggare, Thomas Dalbom Kristianstad, känd inom racing-kretsar. Bromspapper på 417+ bakhjuls-hästar, men det känns som att det vore mer. När jag provkörde första gången tänkte jag för mig själv att det måste vara minst 500 hästar… Motorn har en imponerande vridmomentkurva…

Pålitlig motor som startar upp direkt, stabil tomgång, går klockrent genom hela registret utan några dödpunkter. Vid lugn körning lika lättkörd som vilken standard 350 som helst! Men när man öppnar sekundärerna, då händer det grejer! Inga problem att rita två kolsvarta om man vill!

Växellådan är en TH-400 med manuellt ventilhus. Byggd och förstärkt av ”EAT”. B&M-Shifter!

Imponerande motorutrymme med puts på allt, ser nästan ”fabriks” ut! Tvåkretsbromsar. Stor aluminiumkylare.

Men det bästa av allt är ljudet! H-vete vad gott den låter! Och det känns i hela bröstkorgen om man står bakom bilen, måste upplevas!

Exteriör

Som sagt, man började med en rostfri Kaliforniabil. Karossen är spikrak. Den har sedan blivit proffslackad i en härlig metallickulör med mycket effekt i. Gör sig bäst i solljus, då gnistrar det verkligen om bilen! ”Cowl-huv” (i stål) med svarta stripes som ligger under klarlacken, känns inte när man drar fingertopparna över… Allt listverk på bilen är spikrakt och skiner som krom. Glaset är också mycket fint. Speciella lättviktsfälgar från Weld Racing. Bak sitter det gat-slicks från Mickey Thompson! Bilen är som ett litet smycke! Helrätt stuk också.

Inredning

Jag sitter nu i Novan och jag gillar vad jag ser! Enkelt och race-inspirerat, precis som det ska vara i en Nova! Alla stålpaneler är proffslackade och spegelblanka. Stilrena stolar i mocca/läder från Corbeau. Kraftiga 4-punktsbälten, ser läckert ut! Matchande trä-ratt på tilt-stång. Innertaket är specialgjort, gjort av mocka/konstläder, mycket snyggt. Innerbelysningen funkar och under golvmattan är den ljudisolerad. Gott om extra mätare, så man har stenkoll på vad som händer under huven.

Underrede

Mycket påkostat! Allt nytt och bara $$$-grejer! Kärnfrisk metall vart jag än tittar. Golven har rengjorts och lackerats noggrant, ser nästan ut som de har vaxats. Intakta punktsvetsar längst ner i skärmar och trösklar. Längst bak sitter en specialbyggd bränsletank och den är som ny. Diffad bakaxel upphängd med Heavy Duty bladfjädrar och ”caltracks”. Skivbromsar runt om med nya rör och slangar. Avgassystemet är ett rent hantverk, specialbyggt i rostfritt med (svindyra) ovala rör och dämpare från Spintech exhaust products, direkt från Kalifornien U S A! TH-400 Aut med högvolyms tråg. Högvolymstråg även under motorn. Ministarter som värmeisolerats. Framvagnen har rörbärarmar och rejäla krängningsstag. Kuggstångsstyrning också!

Skuff

Ljudisolerad under mattan här med. Insidan av bakluckan lika fint lackad som allt annat. Ny gummilist, mjuk och fin. Rött optima batteri, sitter stenhårt monterat, med en huvudströmbrytare diskret monterad på bakre hjulhuset!

Sammanfattning

Denna Novan är sticker ut direkt, och den andas exklusivitet! Finishen på allt är helt otrolig och måste ses i verkligheten för att man ska uppskatta den fullt ut. Här är det någon som öppnat plånboken ordentligt för att bygga sin drömbil. Fullt färdig och redo för nästa ägare! Bara att vrida på nyckeln, tanka och åka! Vi erbjuder denna Nova långt under byggkostnaden, så tveka inte utan ring oss idag!

Pris: Såld!