1965 Dodge Coronet 2dr Coupé

1965 Dodge Coronet 2dr Coupé

Kolla in denna Old-School muskelbil! 1965 Coronet var en vanlig syn på drag-strippen under 60-talet! Denna är byggd i den andan, och den är en riktig tuffing!

Motor

Vilken motor!!!  440 Six pack! 25364306-kodat block, daterat till 1966. 3-holley förgasare uppe på ett edelbrock alu-insug. Six Packen ser proffsigt installerad ut,  både när jag tittar på länkaget och vakum-ledningar. Feta headers som är snyggt monterade. Aluminium-toppar. Framför motorn ser allt ”Custom made” ut och är i aluminium. Stor aluminiumkyl med 4 el-fläktar. Extern oljekyl. Modern AC-kompressor snyggt monterad (och den kyler!) 3-stegs 727 Aut. Diffad 8 3/4 bakaxel med gjutkod 2881489, (som brukar ses som den bästa 83/4 axeln) Motorn är välbyggd! Startar lätt och går stabilt på tomgång. Inga som helst dödpunkter någonstans i registret! Märks direkt att six-packen fungerar som den ska. När man öppnar spjällen fullt ut hörs ett vrål från motorn, och det blir två svarta streck direkt om man inte är försiktig! Som att köra på vintern! Från början gav de här motorerna imponerande 375hästar, denna lär ge BETYDLIGT mer. Se detaljbilder på motorbygget>>>

Underrede

Mycket imponerande. Rena fina golv och ramverk, som har sprayats med ett tunt lager body. Det syns att hela underredet varit noggrannt rengjort, innan det lackerades. Tunna fina skärmkanter. Intakta punktsvetsar längst ner i båda bakskärmar. Insida av trösklarna längst bak, är original, och har kvar sina dräneringspluggar. Rak och fin bensintank som mycket väl kan vara original. Har nyare dubbelt flowmastersystem, som är proffsigt monterat. Fungerande luftstötdämpare bak. Ren och fräsch under hela drivlinan

Kaross/lack

Allt krom och listverk på bilen har renoverats och är i bra skick! Ingen utställningslack, och någon imperfektion finns, men inget man stör sig på. Äkta American Racing Wheels. Karossen har klarat sig jättebra från rost, är fin på alla ställen där typisk rost brukar förekomma.

Interiör

Snyggt omklädd i custom-material, men det är riktigt nära originalet. Matchande innertak som set nytt ut. Golvmatta lika så, med matchande i-läggsmattor. Fin mittkonsoll med B&M-shifter. Sitter custom-mätare strax över konsolen med ladd, oljetryck och vattentemp. All innerbelysning fungerar! Klassisk nitad grant-ratt!

Skuffutrymme

Rent och snyggt. Ser ut att vara original bakskärmar, och när jag tittar upp under hatthylla och framåt i hjulhusen ser det helt intakt ut. Skuffgolvet är friskt. Har ni föresten sett att batteriet sitter bakom baksätet?

Detta är den tuffaste bilen vi har i hallen! Bilen har helt rätt attityd, och en motor som backar upp detta med råge! Här får ni en frän busbil/gatbil som ni kan ha mycket roligt med, ring oss!

Pris: Sold!!