1968 Chevrolet Chevelle Malibu 327 V8 Aut

1968 Chevrolet Chevelle Malibu 327 V8 Aut

Chevrolet Chevelle var en Mid Size bil som tillverkades mellan 1964 och 1974. Det var en av Chevrolets bäst säljande modeller och fanns i alla möjliga utföranden som cabbar, stationsvagnar, 4dr bilar och sportcoupéer. 1968 fick alla Chevelle´s helt ny design och blev något kortare, och bredare.

Detta exemplar är speciellt! På flera olika sätt. Det första man lägger märke till är den påkostade lackeringen. Spikrak i bakskärmarna, lackeringen ligger som en spegel! För att nå detta slutresultat krävs många timmars noggrant arbete, och samtidigt en bra kaross att utgå ifrån.

Men förövrigt är det, det orörda och intakta skicket som slår en. Förardörren öppnar med ett ”klick” och det ljuder en varningssignal om nyckeln sitter i tändningslåset. När man sätter sig i förarsätet känns det rätt direkt! Man ser en klar och fräsh instrumentering. En orörd instrumentbräda som är spikrak och utan sprickor. Man sitter skönt, i ej nersuttet säte!

Är det någon som har uppmärksammat att denna Chevelle har Buickinredning? Det stämmer! Och det återkommer vi till!

Motor

Original Matching Numbers 327 V8. Bilens 6 sista siffror i Vinnummret är instansat i blocket, som har kod ”EI” på slutet. EI betyder att det är en 250 HK 327:a med 4-portare som satt framför en Powerglide Automat. Gjutkoden på blocket är 3914678 som är korrekt för 1968 327. En smakfull ändring är växellådan, som är uppgraderad från 2-stegs Powerglide till 4-stegs TH-700 Automat. Den växellådan fungerar klockrent till bilen! När den skiftar över till overdriven går det väldigt behagligt. Motorn går mjukt och finns och känns pigg. Svarar direkt på en” kick down” Låter gott ur det dubbla avgassystemet.

Exteriör

En riktigt bra omlackering över spikrak kaross. Observera att detta inte är en SS, men den är däremot renoverad i den stilen. Med emblem fram och bak, svart lack under kromlisten. Den släta huven är utbytt mot en ”SS” huv, som har luftintag och kromade galler längst bak. 17″ American Racing passar perfekt. Fina Good Year däck.

Interiör

Denna Chevelle har ”trim code” 765-168, vilket betyder ”Buick bench w/center armrest” Det innebär alltså att bilen lämnade fabriken med Buick-inredning! 1968 användes också Olds och Pontiac inredningar i Chevelle. Ingen vet med säkerhet varför, men det kan ha att göra med strejker bland GM-arbetarna vid denna tidpunkt.  Detta gjode att Chevrolet inte fick fram tillräckligt med inredningar, så man fick ta till alternativa inredningar från Buick, Oldsmobilr och Pontiac för att kunna hålla igång produktionen.

Klädseln i denna bil känns nänstan som ny. Fasta fina säten och mjuk och fin. Mattan ser ut att vara original! Den ligger perfekt över kardantunneln och i golvbrunnar. Spikrakt innertak och solskydd utan fläckar. Trepunktsbältena sitter fortfarande kvar. Bälten bak också. Eftermarknads AM/FM radio med 8-track player. Mjuka fina gummilister som sitter tight och fint, både i dörrar, ventruta och i ht:n. Jag gillar att titta in under instrumentbrädan, över pedalerna och vid säkringsboxen. Det säger rätt mycket om en bil faktiskt! Här ser jag orörd och intakt torpedisolering. Inte en massa sönderklippta kablar och konstiga egna dragningar heller. Precis som man vill att det ska vara!

Skuffutrymme

Här är det fräsht och i ordning. Jag ser Original bakskärmar. Korrekt ”spatter paint” En matta som andas, ligger snyggt på plats. Reservhjul och domkraft.

Motorutrymme

AC bil där systemet ser komplett ut, men remmen är borttagen. Servostyrning och bromsar. Original-luftrenaren sitter kvar. Nyare batteri. Snyggt och prydligt vart man än tittar. Torrt och fint. Snyggt lackerat på insidan av huv.

Köregenskaper

Lättstartad. Går stabilt på tomgång direkt. Går stadigt på vägen och skrammelfritt. Det märks direkt att detta inte är en sönderskruvad bil! Bara ett lätt vindbrus hörs. Ni kan hänga med trafikrytmen enkelt, med en finger på ratten!

Underrede

Bilen imponerar här också. Orörda golv som är rena och fina, utan underredsmassa. Fin längst ner i alla skärmarna och i trösklar. Se bilderna!

Chevelle har i alla tider varit populära att modifiera, och att renovera! Men renoverade Cheveller är tyvärr ofta en besvikelse tycker jag, ”inget” fungerar som det en gång var tänkt, skramliga och bullriga, tveksamma reparationer etc. Idag är det svårare att hitta ett orört exemplar än vad det är att hitta en äkta SS! Men denna Chevelle håller jag högt! Jag vågar lova att nästa ägare blir nöjd! Bra bil rakt igenom, ring oss för att boka en visning!

Pris: 412 500kr