1969 CHEVROLET IMPALA CUSTOM COUPÉ 396 V8 AUT

1969 CHEVROLET IMPALA CUSTOM COUPÉ 396 V8 AUT

Denna Impala fann vi på en marknad i delstaten Missouri. Vad som fick mig att fastna för bilen, var att den såg ut att vara en välvårdad, oförstörd originalbil. Det första jag lägger märke till är den patinerade originallacken. När jag fortsatte att granska bilen började jag bli mer och mer imponerad. Original 396 bil med bilens Vin# fortfarande synligt på motorblocket. Rak och fin kaross som är 100% solid. När jag öppnade dörren såg jag direkt att detta är en garageförvarad bil med tanke på den fina originalinredningen.

MOTOR/DRIVLINA

Original 396 Big Block V8. Matching number, bilens Vin# är instansat på klacken bakom generatorn. Original ventilkåpor och luftrenare sitter fortfarande kvar. Raka fina innerskärmar och torpédvägg. Fräsha slangar och tändkablar. Kylaren ser helt ny ut. Motorn går tyst och fint. TH-400 Automat. 12 bultad bakaxel.

INTERIÖR

Bilen har orörd originalinredning som är mycket fin för sin ålder. Det enda som visar ålderstecken är sitsarna i framstolarna, som börjat ge med sig litegrann. Men vi har valt att låta de vara orörda. När man tittar på detaljer som instrumentering, bräda, dörrsidor med mera så bedömmer jag att bilen alltid stått garageförvarad. Vit pärlemorklädsel som det fortfarande gnistrar om. Konsollen och ”Horse Shoe” shiftern är nästan som nytt. Originalratt och radio sitter fortfarande kvar och är näst intill prefekta. Bilens askkopp är fortfarande som ny, och förmodigen aldrig använd! Gummilister och skraplister är orörd original, och sitter snyggt och prydligt.

SKUFFUTRYMME

Orörd även här. Frisk originalplåt. Spatter paint från fabriken fortfarande intakt. Reservhjul och domkraft

UNDERREDE

Imponerande underrede från kofångare till kofångare. Jag hittar inte ett enda spår av rost var jag än tittar. Nere i hörnen runt hjulhusen är lika fina som när bilen lämnade fabriken. Alla golvbrunnar är helt intakta. Alla bilens ursprungliga ”splash shields” sitter fortfarande kvar. Motorn ser ut att aldrig ha varit ur bilen, eller blivit målad. Allt signalerar ”orörd original”! 12-Bultad bakaxel (ej diffad) Dubbelt avgassytem med ett härligt V8 ljud.

EXTERIÖR

Originallacken har en härlig patina, som är omöjlig att återskapa. Vinyltaket sitter tight och fint, och har inte en spricka, eller bubbla i det. Rallye Wheels med splitter nya däck. Allt listverk på bilen är spikrakt, och sitter fast som det ska.  Kofångarna är raka och fina, och har bra originalkrom.

Söker du en blank bil, som du vill gå i garaget och putsa på, då behöver du inte läsa längre… Detta är en genuin originalbil, som sattes ihop på 60-talet av gubbarna vid bandet. De här bilarna blir mer och mer eftertraktade! De har en härlig känsla och själ! Dörrarna stänger med ett ”klick”, startar direkt och går spiktakt längs vägen etc… Ring oss!

PRIS: SOLD!!!