1973 FORD MUSTANG MACH 1

1973 FORD MUSTANG MACH 1

”Grabber Orange” heter denna klassiska Ford-kulör! Fanns  att beställa 1968-1970 och gjorde Comeback 2007-2009! Klassiskt muskelbilsutseende på denna äkta (code 63R) Mach 1:a i renoverat utförande. Var från början lackad ”Ivy Glow” grön, med grön inredning. Men ett färgbyte gjordes i samband med renoveringen. Från fabrik utrustad med ”Ram Air” huven. Har spoiler och stripe ”package”. Klassiska 15″ American Racing-hjul är pricken över ”i”!

Motor

Original Matching Numbers 351 Cleveland, med 6 sista siffrorna i Vin# stansat i blocket. Uppgraderad med edelbrock aluminiuminsug och 4-ports förgasare. Har headers med fullflödes avgas. C6 Automatlåda. Servostyrning och servobromsar. Fräsch AC-kompressor som blåser kallt. Fungerande värme också. Ser bra ut under huven. Alla slangar ser fräscha ut, liksom tändkablar.

Underrede

Jättefin i golv och balkar. Raka fina trösklar. Frisk längst ner i framskärmarna också. Torr och fin under motorn. Har ventilerade skivbromsar fram. Nyare bensintank.

Exteriör

Lackerades om för ca 15-20 år sedan, och bilen är användefter det. Så något mindre skönhetsfläck förekommer. Jag bedömmer lacken som en 8 av 10. Bra fälgar och däck. Dubbla racing-speglar. Korrekt Mach 1 stripning. Det svarta fältet på huven, ligger under klarlacken.  De här bilarna har snygga linjer, med lång kraftfull motorhuv och liggande bakruta!

Interiör

Omklädda stolar och baksäte, i originalstil. Fin golvmatta och innertak. Grant-ratt med Mustang ”center cap”. Mjuka fina gummilister i ht:n och i dörrgångar. Dörrsidor och instrumentering visar lite ålderstecken, men det är ju trots allt en snart 50år gammal bil.

Jag har börjat gilla 71-73 Fastbackar mer och mer! De har en cool design och ser snabba ut även när de står still! I början av 1970-talet var muskelbils-epoken på topp. Ford hakade på trenden med ”High impact Colors” De kallade dom Grabber-Colors. Grabber Blue, Grabber Green och Grabber Orange! Denna Mach 1:a är byggd som en hyllning till dessa, och lär bringa uppmärksamhet vart ni än tar den! Ring oss för en visning idag!

PRIS: SOLD!!!