1965 Dodge Dart GT

1965 Dodge Dart GT

Äkta Dodge Dart GT i ett mycket bra orört skick. De här bilarna kommer många ihåg sen förr, men idag är de en ovanlig syn, speciellt i detta orörda fina skick!

Motor

2465330-1 kodad 273cui V8 daterad till 21 December 1964. Förmodligen bilens Originalmotor. Mororn startar upp direkt och går tyst och fint. 904 3-stegs Aut. Motorutrymmet ser också det helt original ut. Ger ett stilrent intryck. Original kylare som ser fin ut. Original luftrenare och ventilkåpor. 2-portsförgasaren sitter fortfarande kvar. AC-systemet är helt komplett, och blåser iskallt. Värmen fungerar också.

Exteriör

En påkostad omlackering i originalkulör ”medium blue metallic” (code DD1). Tunn och fin lack som ligger på rak och fin kaross. Orört krom på kofångarna som är bra för sin ålder. Listverket på bilen är mycket bra, delvis i nära ”nyskick” Grill och lyktsargar är raka och fina, och har kvar sin lyster. Original 13″ stålfälgar med heltäckande kapslar. Kapslarna är i kanonskick! Samtliga rutor (inkl framrutan) har kvar synliga Chrysler-stämplarna. Rutorna är tonade eftersom det är en AC-bil.

Inredning

Som en tidskapsel tillbaka till 1965. Allt är original och har åldrats med värdighet.  Extrautrustad med separata stolar och mittkonsoll. Förmodligen alltid garageförvarad! Jag ser en spikrak instrumentbräda utan sprickor. Originalratt utan krackeleringar. Mätaren står på realistiska 84557 US Miles. Original golvmatta som gett med sig lite på förarplatsen, men annars i mycket bra skick. Ligger som gjuten över kardantunneln och i golvbrunnarna. Dörrsidorna är fint bevarade och visar inga spår av fukt. Hela innertaket är spikrakt och fläckfritt. Solskydden är som ”nya” Rak och fin hatthylla som inte heller visar sår av fukt, och den har kvar sin lyster. Fasta fina lägen i tändningslåset och i alla reglage. Alla mätare fungerar. Jag är imponerad!

Underrede

Original underredsbehandling har skyddat bilen väl. Vi svetsade i en ny golvbrunn på förarsidan fram. Annars är den helt original i samtliga golv inklusive skuffen. Nya stötdämpare runt om. Nya bromsrör och bromsslangar runt om. Motor och låda ser ut att aldrig ha varit ur bilen. Allt signalerar orörd originalbil! Enkelt avgas sitter fortfarande kvar, liksom original 7 1/4 bakaxeln.

Skuffutrymme

Rent och snyggt. Allt ligger snyggt och prydligt på sin plats, inkl reserhjul, verktyg och domkraft. Frisk originalplåt.

Fender Tag

1=2 left remote o/s mirror (only available after build date 11-11-64, except on Imperial.)

3=9 variable wiper w/ washer

8=5 stone shields

AB=30 273 cubic inch v8

D=5 automatic

E=1 a/c w/ heater

Q=1 a-m music master/economy

V=3 back up lights

Z=2 Front bucket seats and console

B=L Dart V8

D=4 premium

Y=2 2 d.r H.T

T=P premium front bucket seat

R=4 vinyl bucket seats

M=X black

P=Upper body/roof color medium blue metallic

A= body color Medium blue metallic

I=1 mono

T=Upper door frame/molding insert color B = Black

Historik

Inköpt av oss i Texas 2019, på Texas Title

 

Dodge Dart var en vanlig syn på vägarna förr, även i Sverige. De gick som bruksbilar året om, och de flesta skrotades tyvärr ut. De som blev kvar hamnade ”på raggen” Eller så modifierades dom, och trimmades! De få Svensksålda exemplar som finns kvar är ofta en spillra av vad de en gång var, och har haft minst 50 olika ägare! Denna har klarat sig bra, så är du ute efter en fin intakt Dart GT ring oss!

Pris: Såld!