1965 Ford Mustang Coupé

1965 Ford Mustang Coupé

Denna Mustangen är tillverkad i Dearborn, Michigan 30 September, 1964. Den är en av 69 som gick på export för att säljas på Svenska marknaden, i slutet av 1964.

Notera att dom första Mustangerna såldes som 1964 1/2, och de var en egen årsmodell, som hade en hel del unika detaljer, t.ex 260 Motorn.

Dom tidiga -65:orna hade en del detaljer kvar från 64, 1/2, som skulle fasas ut! Men den största skillnaden var 289 cup Motorn!

Denna är smakfullt utrustad med t.ex skivbromsar fram och Rally Pack! Den har även A-kod Motorn med 4-vxl manuell låda! Blanksvart lack och röd inredning med mittkonsol och ”Bucket seats” är läckert!

Motor

Har A-code motorn. Det innebär 289 V8 med 4-ports förgasare! 225 pigga Hästkrafter! Denna är dessutom extrautrustad med 4-växlad manuell växellåda från fabrik! Ett trevligt option som ger bra mycket mer körglädje jämfört med automat. Härlig känsla att känna dragläget, och kunna dra den på växlarna som man vill. Och som sagt den är riktigt pigg! Motorutrymmet är stilrent och i stort sett i originalskick. På 65:orna är motorblocket svart, med guldfärgade ventilkåpor och luftrenare! Två-krets bromsar. Vattenpumpen ser ny ut, och alla slangar ser fräscha ut. Förgasaren är en nyare Edelbrock 4-portare.

Exteriör

En äldre omlackering i originalkulören ”Raven Black”. Fortfarande blank och fyllig i lacken. Allt krom och listverk på bilen är i mycket bra skick också. 14″ stålfälgar med heltäckande navkapslar. Passar perfekt på bilen, och kapslarna är i ”Mint” condition! Har ett så kallat ”Luggage Rack” på bakluckan, som är ett häftigt tillbehör!

Inredning

Wow, 65:ans inredning är verkligen läcker! Speciellt i rött! Den liggande hastighetsmätare med Rallypack är i riktigt bra skick. Röd ratt med kromad tut-ring, också i bra skick. Mittkonsoll med den speciella växelspaken är också jättefin. Den svarta växelspaks-knoppen är cool detalj! Inredningen är i riktigt bra skick. Det finns ett litet märke i innertaket, annars är den i stort sett ”fläckfri!” Original Blaupunkt radio sitter kvar. Modern stereo med CD och USB också, med riktigt gott ljud så att man kan njuta av sin favoritmusik!

Underrede

Underredsbehandlad enligt konstens alla regler. En mycket åtgärd på en bil som har använts! Detta har skyddat bilen väl. Någon äldre lagning syns om man tittar noga, men de är bra utförda. Fin i skärmkanter och i trösklarna. Avgassystemet är riktigt proffsigt installerat, ser ut att vara byggt i rostfritt material. Fina bromsslangar och ledningar runt om.

Skuff

Jättefin! När jag lyser med ficklampa in i bakskärmarna ser jag direkt att den har kvar original bakskärmar på båda sidor. Fräsch även på undersidan av hatthyllan, där det annars är vanligt med rostangrepp. Reservhjul ligger snyggt och prydligt med domkraft med mera!

Historik/dokumentation

Uttagen ny på Bilbolaget Thure Melin i Söderhamn 18 December 1964. Första ägaren var en ”Direktör Lennart Gabrielsson”. Sommaren 1965 bytte han in den mot en splitter ny, röd Fastback! Då tog Tandläkaren  ”Olof Franklin över som ägare, och där stannade den i 10 år. Han tog bl.a Mustangen till Italien på semester står nerskrivet i pärmen!

Bilen kommer med gedigen historik. En full pärm innehållande besiktningspapper ända tillbaka till 80-talet. Fullständig ägarhistorik från dag ett! En mängd kvitton! En tidigare ägare har bland annat ringt runt till samtliga ägare och intervjuat dom. Även varit i kontakt med riksarkivet och fått fram kopior på gamla registreringshandlingar!

Door Tag Info

Sammanfattning

Som helhet ett mycket välbevarat exemplar. Smakfullt utrustad och med en spännande historik dessutom! Det märks att tidigare ägare har varit intresserade entusiaster, som varit måna om att bevara bilen i sitt originalutförande. Nu är det din tur att ta över! Ring oss!

Pris: Såld!