1983 Chevrolet Silverado Pick up Truck

1983 Chevrolet Silverado Pick up Truck

Mycket bra originalskick på denna ”Top of The Line” Silverado Pick up! Full-laddad med options! Den har gått i Oklahoma och Arkansas i Amerikanska södern, och uppvisar torr och fin originalplåt i både flak och hytt!

Exteriör

Den har fått en omlackering i originalkulör, för många år sedan. En bra bruks-lack som visar spår av normalt användande. Original Rally Wheels med fina BF Goodrich däck. Riktigt gott stuk! Rak och fin originalkofångare fram, bakkofångaren är ny.

Interiör

Mycket fin originalinredning, som känns varm och ombonad! Går i matchande mörkröd plysch. Mycket fin! Innertaket sitter tight. Original golvmattan är jättefin. Instrumenteringen är också jättefin, liksom ratten. Den har två trepunktsbälten, och ett midjebälte i mitten. Öppningsbar bakruta är ett trevligt tillbehör, som höjer trivseln ytterligare!

Motor

Original (Matching Numbers) 305 V8. 4-stegs Th-700 Aut. Rochester 4-ports förgasare. 10-bultad bakaxel utan diff.

Underrede

Jag har hela tiden varit medveten om att detta är ett riktigt bra exemplar. Men när jag väl fick upp den på lyften, då översteg den mina förväntningar med råge! Den har aldrig varit underredsbehandlad, så allt syns! Varenda skarv, punktsvets är helt intakta. Finns inte en enda tendens till rostangrepp på den! Knappt ens någon ytrost på detaljerna. Den svarta originalfärgen på ramen och undersidan av flaket är fortfarande kvar. Kärnfrisk originalplåt över allt! Samtliga hasplåtar, stänkskydd och värmeplåtar sitter kvar, och de har inga skador heller. Dubbelt avgassystem hela vägen. Den har dubbla tankar också som var vanligt på den tiden, en på varje sida! Växellådan är ren och fin. Startmotorn ser ny ut!

Flak

Mycket fint flak! Det har suttit en kåpa monterad över flaket på denna. Och i själva flaket, en skyddande matta. Detta har bevarat flaket mycket bra. Allt är rakt och fint. Rak och fin Tail gate som inte har några rostangrepp, vilket annars är vanligt.

Options

Som jag skrev i inledningen är den fullmatad med options! Den som beställde denna ny har kryssat hej villt i tillbehörskatalogen! Till att börja med beställd som ”Silverado edition” som var lyxigaste varianten. ”Custom Deluxe ”var standard, följt av ”Scottsdale” Nedan följer ett axplock av alla tillbehör!

  • Öppningsbar bakruta
  • Door edge molding
  • Air Conditioning (Kompressorn slår till, men blåser inte iskallt)
  • Tilt ratt
  • Cruise Controll (Farthållare)
  • Power Windows
  • Power Door Locks

För komplett”build Sheet” se bilder>>>

Historik/Dokumentation

Gått i Amerikanska södern i Oklahoma och Arkansas bland annat. Innan vi köpte in den från Missouri. Vi hittade lite gamla skattekvitton, och lite originalhandlingar. Bl.a ett kvitto från 1988 på en växellådsrenovering. Se Bilder>>>

Sammanfattning

Tredje generationens C/K-10 Cheva pick up, eller ”Square Body” som de kallas, tillverkades i hela 14 år, 1973-1987. På senare år har de har blivit några av de mest populära på samlar-marknaden, att renovera, att modifiera, att trimma etc… Denna är riktigt fint bevarad, och det är precis så här man vill hitta dom. Väl använda, visst, men ändå pedantiskt skötta genom alla år! Slå till på denna, så har ni en arbetskamrat som ni kommer att ha både nytta och nöje av. Ring oss!

Pris: Såld!