1972 GMC Custom 1500

1972 GMC Custom 1500

Historik/dokumentation

Denna GMC har en lite udda historik då den såldes ny i staden Sudbury som ligger i Ontario, Canada. Strax norr om Toronto! Första ägaren var en  ”DR Alexander Hellat”  se originalhandlingar>>> 

Där verkar den ha levt ett stillsamt liv, finns en tjock bunt med kvitton från tiden i Kanada! Se Bilder>>>

Exporterades till Sverige år 2006!

 

Motor

327 V8 med gjutkod ”3903352” Blocket är daterat till 1967. Blocket har ”Suffix code KL” vilket betyder att motorn kommer från en fullsize-bil, och hade 4-port och 275 hästar. Motorn startar upp lätt och går klockrent direkt. Det hörs direkt att motorn är tät och fin. Svarar bra på gasen. 3-vxl manuell växellåda med rattxäxel. Riktigt rolig att köra. Bra känsla i kopplingen, man lär sig fort var växlarna ligger.

Underrede

12-bultad bakaxel med diff. Fullständigt solid i alla golv och balkar. Jag hittar inga som helst spår av rostangrepp eller lagningar. Skulle den någon gång ha lagats, är det så bra gjort att det inte syns! Ett dubbelt avgassystem sitter proffsigt monterat och det avslutas snyggt med kromade ändrör. Skivbromsar fram.

Exteriör

En mycket påkostad omlackering, och i en riktigt läcker kulör dessutom! Har varit fullständigt nerplockad och rengjord överallt innan den lackerades, det syns direkt. Den är t.ex kliniskt ren i dörrgångarna. Snygga rallye wheels med fina trimringar och centrumkåpor. Glasrutorna är också fina och gummilisterna är monterade utan anmärkning! Nytt krom fram och bak. Grillen är i fint originalskick. Lyktglas bå ser helt nytt ut både fram och bak. Snyggt ifyllda ”GMC” bokstäver på ”tailgate”!

Inredning

Som att sätta sig i en ny bil! Det till och med luktar nytt i bilen! Klädseln ser ut att vara helt ny, och stoppningen under måste också vara ny. Det känns knappt att någon suttit i bilen innan! Originalratten är riktigt fin och instrumentering också. Dörrsidorna ser helt nya ut dom med. Över och underdel på dörren är snyggt lackerade. Hela hytten invändigt har också fått ny lack. Snyggt monterad golvmatta. Jag tar en snabb titt under instrumentbrädan, och det är snyggt och prydligt där med. Torped-isoleringen är helt intakt. Fräscht elsystem, säkringsboxen är nästan i nyskick! I handskfacket har vi en spikrak papp-insats och inte ett enda spår av fukt! Helt otroligt och verkligen imponerande!

Sammanfattning

Den här pickisen är RIKTIGT bra. Jag har försökt hitta fel, men jag hittar verkligen inga! Den är inte bara snyggt renoverad, den är bra ihopsatt också. Känslan är lika bra som i en orörd originalare! Så vill ni ha en klassisk pick up hemma på gården är ni välkomna att höra av er, denna tål att synas!

Pris: Bilen är såld!