1965 Pontiac Tempest Custom

1965 Pontiac Tempest Custom

Oj oj oj, vilket skick på denna Tempest! Tempest var instegsmodell i Pontiacs Midsize-program. Den delade kaross med Pontiac LeMans och värstingen Pontiac GTO, som hade de största motorerna!

Motor/köregenskaper

Original 326 V8 med tvåports förgasare. Startar upp och går bra. Inga dödpunkter. Den är riktigt pigg och rask faktiskt. Man hänger med i trafikrytmen utan problem. Vid första provturen höll jag 100-110 km/h på en smal kurvig väg, med ett finger på ratten! Jag kände direkt att detta är en orörd bil, som går som det en gång var tänkt.  Då får man det förtroendet för bilen. Linjerar bra, fast och fin i styrningen och bromsar rakt och fint. Motorutrymmet är snyggt och prydligt detaljerat. Motorn lackerad i korrekt blå färg. Har servostyrning och servobromsar. Fräscha tändkablar och slangar, som har korrekta klammers. Insida av huven har kvar original dämpmatta som fortfarande är fin.

Exteriör

En påkostad omlackering i tjusiga originalkulören ”Burgundy Red” Mycket fint listverk och ”trim” runt om. Bakstammen, som är kromat gjutgods, är extremt fin och bland det bästa jag sett. Original stålhjul med fina navkapslar

Interiör

Förardörren öppnar med ett lätt ”klick” med tummen. Dörrstoppen har fasta fina lägen. Dörrgångarna har lämnats orörda och är i ”Mint” condition. Original gummilister och skraplister sitter som gjutna. När jag sätter mig i sätet känns det som att sitta i en (nästan) ny bil! Jag gillar egentligen inte att använda ordet ”perfekt”, men jag SER verkligen ingår brister var jag än tittar! Jag slår till och med ett öga i askkopparna och i handskfacket, och mycket riktigt, som ”nytt” där med!

Underrede

Bilderna talar egentligen för sig själva. Obehandlade golv, så allt syns. Original ytbehandling som fortfarande är intakt. Man kan nästan spegla sig i golven! Kärnfrisk metall överallt, till och med allra längst ner i framskärmarna.

Skuff

Inga överraskningar, snyggt och prydligt här med. Spatter paint över original skuffgolv. Reservhjul ligger på sin plats med domkraft och verktyg. Nyare gummimatta.

Sammanfattning

Det är inte ofta man hittar denna typen av bil, i detta skicket. En bil som aldrig har modifierats eller trimmats på något vis. Föregående ägare har gillat den precis som den är, och vårdat den som om det vore en familjemedlem! Ring oss, ni blir inte besvikna!

Pris: SOLD!