1969 Dodge Charger R/T 440 Magnum

1969 Dodge Charger R/T SE 440 Magnum

Äkta R/T Charger i läckra färgen ”F3 Light Green Metallic” Togs in till Sverige 2011 från USA. Redan första dagen i Sverige togs beslutet att göra en originalrenovering och projektet sattes igång omgående. Efter 9års omfattande arbete blev bilen klar. Hela renoveringen är fotodokumenterad, se Bilder>>>

Gediget utrustad Charger med AC, tonade rutor, Farthållare, Power disc Brakes, SE-paketet med vinyltak och DeLuxe-inredning. Men framför allt 440 Magnum-motor från Fabrik!

Motor

Tidskorrekt 440 motor daterad till 1-26-68. (Ej maching numbers) Gjutkoden är 2536430-8. Motorn skickades till Malmö motorrenovering för renovering. Lackades sedan i korrekt ”HEMI-Orange” färg. Motorutrymmet håller utställningsklass. Chrysler-stämplar på värmeslangar och tändkablar. Korrekta clips, skruv, slangklämmor med mera! Förgasaren renoverad, och det sitter returfjädrar med rätt ytbehandling och korrekta länkage till gasreglare och ner till växellådan. 727 Aut. 8 3/4 med 3,23 utväxling

Exteriör

Karossen var i riktigt bra skick redan från början, så bakskärmar och golv är faktiskt original. Rost fanns på de typiska ställena, skuffgolv och under bakrutan. Gammal plåt skars ur och ersattes med ny frisk. När all plåt var bytt regjordes allt noggrannt och bilen epoxygrundades både in och utvändigt som ni kan se på renoveringsbilderna. Därefter sändes karossen till erkända firman ”Art On Cars” som utförde lackeringen i läckra originalkulören ”Light Green Metallic” Vinyltak är verkligen snyggt på Chargers, med den extra kromlisten. Detta beställdes nytt från ”Ledgendary Interiors” och det är pricken över ”i”. Allt krom och listverk är som nytt. Grillen är renoverad. Helrätt stuk på bilen med 17″ Magnum 500 från ”Year One”

Inredning

Klädseln var i så pass bra skick att den behövdes inte bytas ut. Men i övrigt att allt nytt eller renoverat här med. Ny golvmatta och innertak som är snyggt monterat. Hela bilens instrumentbräda har varit ur och blivit blästrad och lackerad. Renoverad instrumentering och bräda. Alla mätare har blivit noggrannt rengjorda och fått nya ”dekaler” Hastighetsmätaren har km/h-skala. Originalratt i mycket fint skick. Solid State AM/FM-radio. AC:n blåser kallt. Värmen funkar också som den ska. Praktiska iläggsmattor med R/T-emblem!

Underrede

Imponerande! Helt otroligt vilket jobb som är nerlagt! Hela underredet inklusive hjulhusen rengjordes och slipades plåtrena. Därefter epoxygrundat och till sist lackat ”Body Color”. Fram är K-balken rengjord och lackerad, liksom krängningsstag, torsionstavar, hjulupphängningar med mera! Faktum är att var jag än tittar, så är allt noggrannt rengjort och därefter snyggt och prydligt ytbehandlat! Avgassystemet beställdes nytt från ”Accurate Exhaust” i USA, de har specialiserat sig på avgassystem till 1962-1976 Mopars! Bakaxeln snyggt renoverad med färgmarkeringar som det såg ut från Fabriken. Det är en korrekt 83/4 med gjutkod 2881489. Utväxlingen är 3:23

Skuffutrymme

Som nytt! Snyggt lackerat och inte ett spår av fukt under mattan. Reservhjul, domkraft och verktyg ligger snyggt och prydligt på sin plats! Till och med belysningen funkar när man öppnar luckan! Kåporna som täcker bakljusen sitter kvar och är i riktigt gott skick!

Fender Tag

Original Fender Tag helt intakt och är också avkodad, se bilder>>>

Sammanfattning

Här har ni tillfälle att lägga vantarna på en gediget renoverad R/T-Charger! Nu mera är det inte ofta man ser någon till salu. Tony Eriksson från Växjö, med hjälp av Bjarne är männen bakom denna renovering. Det är så mycket jobb nerlagt att det knappt går att värdera… Ring oss!

Pris: Såld!!!