1965 Dodge Polara 500

1965 Dodge Polara 500

Här har ni en ovanlig, tidig Dodge Muskelbil. Den är speciell både på grund av sitt utförande och sin historik! Beställd ny med ”500 Sports Package” och 426 Wedge motor!

Historik/dokumentation

Levererad ny till Arrow Dodge Inc, Covina California. Köpare var en ”Dale Opsahl” Han var då bosatt i Covina som ligger strax väster om Los Angeles i södra Kalifornien, inte långt ifrån Pomona. Original Security Agreement finns bevarat, original Windowsticker och original ”Certi Card” finns bevarat och följer med bilen. Första ägaren behöll bilen ända till i vintras då vi köpte den. Vi har massor dokumentation som styrker detta. Skattekvitton från flera olika adresser i Kalifornien, Georgia och nu senast i Florida. Det betyder att ägaren flyttade över hela USA, men höll fast vid bilen! I 56år! Se bilder på all dokumentation här>>>

Underrede

Ruskigt fin! Bland det bästa jag sett på en orörd, ej underredsbehandlad bil. ”Factory overspray” fortfarande synligt. Jag ser inte ett enda spår av rostangrepp eller lagningar. Torr och fin överallt. Original rostskyddspluggar och dräneringspluggar sitter fortfarande kvar. Diffad bakaxel med gjutkod ”2070742”. Nyare avgassystem med rostfria Magnaflow-dämpare. Avslutas strax innan bakaxeln och det ger ett djupt och dovt V8 Sound. Måste höras, låter som om åskan går!

Motor

426 Wedge motor med gjutkod ”2532230-2”. 426 är en ovanlig motor, inte att förväxla med 426 HEMI, som var en helt annan typ av motor. 426 Wedge ingick i den så kallade ”RB” familjen, tillsammans med t.ex 383 och 440:in som kom 1966. Denna har renoverats på firma under senare år, kvitto finns sparat! 727 Aut som växlar gott. Motorn är fräsch. Rengjord och målad svart. Nya frostpluggar, bränslepump, generator, startmotor med mera. Går och låter underbart!

Exteriör

Patinerad, sliten originallack. Orört krom. 7*15″ stålfälgar med feta 295:or bak. Finns en omgång Dog dish-kapslar till om man föredrar det. Kärnfrisk i plåten, och en bekymmersfri och lättskött lackering!

Interiör

Superfin inredning! Stolar och baksäte är omklätt, i korrekt material. Förmodligen har den alltid stått i garage, för brädan är spikrak utan sprickor, liksom båda dörrsidorna. Snygg mittkonsol med bra krom på. Fin originalratt!

Skuff

Golvet är rengjort och lackerat och det ser torrt och fint ut. En matta i ett material som andas ligger snyggt monterad. Reservhjul, domkraft och verktyg. Originalinsuget och förgasare ligger sparat i skuffen!

Sammanfattning

Old-School muskelbil med en intressant historik. Helt rätt stuk och en motor som backar upp detta! En fin och ärlig bil som vi erbjuder till helrätt pris! Ring oss!

Pris: SOLD!!!