1970 LINCOLN CONTINENTAL BY GAS MONKEY GARAGE

1970 LINCOLN CONTINENTAL MARK III GAS MONKEY Build

Säga vad man vill om Gas Monkey Garage och Richard Rawlings, men de har blivit RIKTIGT stora, över hela världen! Programmet översätts på en mängd olika språk, och dubbas bland annat till Tyska och Spanska! Fansen består av allt från bilnördar till äldre damer och små barn. Showen går hem i de flesta läger! Så vi kan lova att detta Custom-bygge kommer att bli igenkänt, vart man än tar den!

Denna Mark III byggdes av teamet under första säsongen, av Aaron Kaufman och gänget. Vid denna tiden hade de förmodligen ingen aning om hur stora de skulle bli. De höll till i en liten och sliten verkstad, och Richards kontor bestod av en omgjord arbetarbarack!

Utgångsobjektet var en fin lågmilad, orörd Continental som de hittade hos en lokal bilhandlare! Luftfjädring monterades. Stora 22″ ekerfälgar införskaffades vilket krävde breddade hjulhus. Skivbromsar monterades runt om, och bromsrören byttes ut i samband med det! Därefter  mattades kromet ner för att få fram ett ”elakt” och fränt stuk!

Bilen var anmäld till en auktion och den hamnade hos en lokal entusiast som köpte den till sin son. Allt detta fins att se i avsnittet som döptes till ”Low Riding Lincoln” och är idag TV-historia! Se bilder>>>

Under en USA-resa i December 2018 råkade vi av en ren slump hamna på Gas Monkey Garage i Dallas! Där stod den svarta Lincolnen lite bortglömd i ett hörn! Det visade dig att Richard hade köpt till baka bilen några månader tidigare. Vi frågade om den var till salu och det var den! Efter hårda förhandlingar med Richard, där vi för att få till en bra Deal också köpte en 1968 Mustang Fastback GT S-code i en klumpsumma ihop med den Svarta!

Idag är bilen i ett riktigt bra skick! Vi har haft en  duktig plåtslagare som har gjort lite plåtjobb inne i hjulhusen med mera! Så bilen är bättre nu än när GMG sålde den första gången skulle jag säga!

Motor/köregenskaper

Orörd Maskinellt. Original 460 V8:an går silkeslent. C6 Aut som växlar mjukt och fint. Måste säga att jag blev positivt överraskad av hur fint den gick vid första provkörningen. Tyst och fin inne i kupén. Inte nervös och spårkänslig trots stora fälgar och däck! Och det är något speciellt att åka på luft, man svävar fram!

Exteriör

Stuket är riktigt elakt! Den ser helt klart häftig ut när den är nersänkt ”på backen” Den solid blanksvarta lacken håller riktigt bra.

Interiör

Imponerande inredning rakt igenom. Det är något speciellt med en svart läderinredning. Man sitter kungligt i stolarna, som att sitta i en TV-fåtölj! Fräsch instrumentering med klara fina glas. Rak och fin instrumentbräda utan sprickor. Spikrakt innertak och solskydd. Originalratt i ”mint” condition. Jättefina dörrsidor! Hela inredningen har kvar sin ursprungliga lyster. Jag förstår varför de inte gjorde något med inredningen, den är perfekt som den är!

Skuffutrymme

Torr och fin. Kompressorer och lufttank till luftbälgarna snyggt och prydligt monterat. Original orörd skuffinredning.

Bilen är besiktigad och körklar, och går helt toppen! Bilen är till salu, kontakta oss för pris!

Bilen är Såld!