1966 Buick LeSabre

1966 Buick LeSabre

Ni tittar på EN ägares bil. Importerad av oss från Dallas/Forth Worth. Kommer med gedigen dokumentation som styrker detta, se Bilder>>> Original köpehandlingar med första ägarens namn på, skattekvitto med första ägarens namn på från så sent som 2017. Title som visar sista ägarbytet med mera!

Motor

340cui ”350 Wildcat” V8 motor som går mjukt och tyst. Startar lätt och går bra på tomgång direkt. Inga dödpunkter. Bra känsla i kopplingen. 3-vxl med rattkrycka, eller ”Three on the tree” som de säger ”over there”. Rolig att köra och Pigg!

Kaross/Lack

Uppvisar en torr och fin kaross som är kärnfrisk. Har garanterat aldrig sett salt då den kommer från varmt och torrt kilmat. Kärnfrisk överallt. Har en äldre lack som visar spår av användande, och har även en viss ”patina”. Även delar av listverket har någon mindre skada, men är som helhet presentabelt. Båda kofångarna har mycket bra originalkrom.  4 Nya däck på original stålfälg, kapslarna är riktigt fina! Mycket bra känsla i huv och skufflucka, med bra springor. Alla fyra dörrarna stänger med ett ”klick”

Inredning

När jag sätter mig i förarsätet, känner jag direkt att någon tagit mycket väl hand om bilen. Det ”gnistrar” om hela instrumenteringen. Brädan är rak och fin. Allt invändigt krom är blankt och utan porer. Fast och fin i alla reglage. Distinkta lägen i tändningslåset. Innertaket är spikrakt och utan fläckar, solskydden är som ”nya”. Original golvmatta som är ren och fräsh. Alla fyra dörrsidorna är spikraka, och har kvar sin ursprungliga lyster, även i kromet. Det enda som visar ålderstecken egentligen, är gummilisterna som är lite torra och spruckna.

Skuffutrymme

Helt orörd. Original matta fortfarande på plats. Domkraft och alla verktyg finns där. Original gummilist.

Underrede

Hela underredet signalerar orört originalskick. Motor och växellåda ser ut att aldrig ha varit ur bilen. Golven har aldrig varit underredsbehandlade, och ser ut som om bilen lämnade bandet för max ett år sedan! Enkelt avgas sitter fortfarande kvar, liksom original stötdämpare. Kärnfrisk i alla fyra skärmarna. Kärnfrisk i ramen också! Broms och bränsleledningar sitter snyggt och prydligt uppklamrade sedan 1966, och är fortfarande i nära nyskick! Se bilder>>>

Första ägaren behöll bilen i över 50år. Han måste ha varit stolt över sin bil! Nu är det DIN tur att ta över ägandet av denna trotjänare! Ring oss för en visning!

Pris: SOLD!!!