1966 CHRYSLER NEWPORT 383 V8 AUT

1966 CHRYSLER NEWPORT CONVERTIBLE 383 V8 AUT

Mycket presentabel Fullsize Cab från lyxbilsmärket Chrysler. Bilen ger ett gediget intryck rakt igenom, och andas kvalitét.

EXTERIÖR

Bilen är lackerad i solid röd, och det är ett bra utfört jobb. Lacken är slät och fin, från topp, till botten. Sätter man sig ner och tittar utmed sidorna, ser man hur rak och fin den är i karossen. Dörrarna öppnar och stänger med ett ”klick”. Skufflucka och motorhuv lika så. Bra springor runt om. Listverket och gjutkromet på bilen är orört, och i väldigt bra skick för sin ålder. Kofångarna är raka och fina, och har bra originalkrom. Tittar man på detaljer som ventilationsrutor, allt glas blir man imponerad av hur välbevarat allt är. Original skraplister är fortfarande fina, liksom alla gummilister. Har en nyare vinylcab som går fint upp och ner, och svarar direkt på knappen. Sitter 14″ Magnum 500 fälgar med BF Goodrich däck, som ser ut att vara helt nya. Det ger den ett muskulärt utseende!

 

INTERIÖR

Inredningen är cool! Instrumenteringen påminner en om slutet av 50-talet och rymdåldern! Instrumentbrädan är spikrak och utan sprickor. Klara fina mätare. Originalratt i nästan nyskick. Bra invändigt krom. Tunna fina dörrsidor. Golvmattan ser ut att vara helt ny. Mjuk och fin klädsel. Man sitter bra, i ej nersuttna säten. Som ”ny” i askkopparna. Pappinsatsen i handskfacket är torr, och spikrak.

UNDERREDE

Har originalplåt i alla golv. Fin längst ner i alla fyra skärmarna. Nyare dubbelt Flowmastersystem.

MOTOR/DRIVLINA

383 V8 som startar upp direkt. Har ett dovt härligt muller. Motorn är tät och fin. Målad i korrekt blå färg. 727 3-stegs Aut som växlar bra. Har styr och bromsservo. Mätaren står på 40 000 US Miles, och det kan mycket väl stämma.

Som helhet en mycket fin, fullstor glidare. Ger ett ärligt och gediget intryck. Snygg modell som inte ser allt för ofta på träffarna. Den snygga inredningen och instrumenteringen är pricken över ”i”