1972 FORD MUSTANG 302 V8 AUT

1972 FORD MUSTANG GRANDE302 V8 AUT

En mycket fin och ärlig, orörd mustang. Den har kvar sin originallack till 100%. Frisk i plåten. Vi har renoverat bromsar med nya rör, slangar och hjulcylindrar. Framvagnen är också genomgången för bästa köregenskaper. Nytt startbatteri och nytt värmeelement också!

EXTERIÖR

Bilen har kvar originallacken, och den håller bra. Vinyltaket är orört och visar sin ålder en del. Allt krom och listverk är jättefint på hela bilen, liksom glasrutor, lyktglas reflektorer med mera. Har kromade Magnum 500 fälgar med bra däck.

INTERIÖR

Brun original inredning i nära ”mint” condition. Denna färgen är tidstypisk och var högsta mode på 70-talet. Klara och rena mätare. Klädseln har tyginsatser i mitten, för extra komfort. Startinstruktionen sitter fortfarande kvar på solskyddet!

UNDERREDE

Torr och fin originalplåt överallt. Jag var imponerad när jag gick under bilen, man ser alla punktsvetsar och kit-skarvar som den hade när den rullade av bandet. Motor och växellåda är också torra och fina, och har förmodligen aldrig varit ur bilen.

SKUFFUTRYMME

När jag öppnade skuffen trodde jag inte mina ögon. Det ser ut som nytt! Lamphållare, kabelhärvor har ingen smuts på sig, eller spår av fukt. Originalmattan och original ytbehandling är helt intakt, och visar inga spår av fukt dom heller. Reservhjulet och domkraft ligger snyggt och prydligt på sin plats.

MOTOR

Original 302 V8 som spinner fint. C4 3-stegs Aut. Enkelt avgassystem sitter fortfarande kvar. Motorutrymmet är också det relativt orört. Original luftrenare med dekal. Bilen har Originalmonterad AC, där systemet är komplett. 2-krets servobromsar, har servostyrning också.

DOKUMENTATION

Bilen kommer med en gedigen dokumentation. Den togs ut ny av en ”Charlie George Holder”. Återförsäljare var ”Smith Crossroads Inc” Lenoir, i staten North Carolina. Originalfakturan finns bevarad! Det finns skattekvitton som visar att bilen var i samma familj till 1994. Original instruktionsbok, Vehicle Inspection Sheets, Owner Card med första ägarens namn, servicepapper med mera!

 

Ford Mustang är kanske DEN mest kända sammlarbilen genom alla tider. 1971-73 fanns de i 5 olika undermodeller. Varav Grande är den mest bortglömda. De hade vinyltak och DeLuxe inredning som standard! Detta är en bil för den som uppskattar en originalvagn som ingen har byggt om, renoverat, eller kört ”skiten” ur. Det finns självklart patina, liksom en och annan skönhetsfläck på en nästan 50 år gammal orörd bil. Men det är en del av charmen, och tillhör bilens ”själ”

Vi erbjuder denna till ett bra pris, så ring oss idag!