1968 Buick Wildcat Convertible 430 V8 Aut

1968 Buick Wildcat Convertible 430 V8 Aut

Wildcat var sportmodellen i Buick´s fullsize-program och har på senare år blivit mer och mer svårfunna. Dels så tillverkades det inte så många. Endast 3572 Cabbar tillverkades. I slutet på 60-talet pågick muskelbils-eran för fullt, prestandaintreserade köpare ville ha mindre och lättare bilar. Dessutom blevwildcat 1967-68 tidigt populära att Customisera, så av de få som gjordes har ytterst få överlevt!

Kaross/lack

Snygg färgkombination om jag får säga det själv! En ljusblå metalliclack som är snyggt lagd på rak och fin kaross. Bra känsla i dörrarna, bra passform mellan karossdelarna med bra springor. Framtill sitter en renoverad grill som är omkromad. Nykromade kofångare fram och bak. Bakljusen är urläckra! De är omringade av gjutkrom, och det ser som nytt ut. Rena och fina dörrgångar, som också är lackerade. Cabben är en ljus canvas och cab, och Cabskyddet är i vit pärlemor. Snygga Buick Mag Wheels som har  korrekta centrumkåpor med Wildcat-emblemen!

Inredning

Båda sätena är omklädda i originalstil och man sitter bra i dom. Dörrsidorna ser nya ut. Golvmattan är bytt. Hela inredningen ger ett fräsht intryck! Kickpanelerna är klädda med en snygg matta. Instrumentbrädan är renoverad och är spikrak. Instrumenteringen ät utbytt till en ”Dakota Digital Dash” Tre-ekrad Grantratt med borstade aluminiumekrar och Buickemblem i mitten. Har fungerande el-hissar. Säkerhetsbälten sitter snyggt monterade. USB Stereo.

Underrede

Bilen har lagats på de klassiska ställena, i några golvbrunnar, skuffgolv och allra längst ner i bakskärmarna. Kärnfrisk i dörrarna och framskärmarna. Torr och fin under både motor och låda. Nyare dubbelt avgas med kromade ändrör, och det har ett härligt ljud!

Motor/drivlina

Buick 430 V8 som låter tät och fin. Inga missljud. TH-400 Aut. Fräsh Rochester Quadrajet förgasare sitter monterad. Har en stor aluminiumkylare. Nyare vattenpump.

Skuffuftrymme

Skuffen är enormt stor! Lackerat golv i svart matt. Originalskärmar. Reservhjul finns.

En härlig bill att köra med cabben nere! Går mycket fint på vägen. Känns tight och fin i styrning och i bromsar. Inte ofta man ser någon till salu, så ring oss!

Pris: SOLD!!!